събота, 7 яну 2012 г. 12:44 ч.

Артистична душа

Оръжието на Камен Донев е играта

Blife.bg

Оръжието на Камен Донев е играта

Спекталът "За народното творчество" на Камен Донев събира десетки хора всяка година. Той е изграждан в продължение на години на базата на онова, което Камен Донев в преживял в личен и професионален план.

"Моето оръжие си остава играта", разкри актьорът, режисьор и драматург. Именно и това е неговият начин да сподели всичко онова, от което се възмущава и което иска да промени.

В сутрешния блок на Нова, Камен Донев сподели, че подготвя продължение на спектакъла, което той определи като "втора лекция". Според актьора, най-големият проблем в обществото е тогава, когато се загуби представата за добро, за добруване и за това какво е да дадеш и какво е да вземеш.

"Наблюдавам доста дълги години след прехода в България, че голяма част от младите хора израстват с ценностна система, която няма нищо общо с духовността и е изцяло базирана на материалното. Когато материалното стане по-важно, тогава се наблюдава едно увълчване, едно желание бързо да придобиваш, много често по престъпен начин. После този човек е изтърван, няма как да го върнеш в някаква духовна пътека, да го накараш да прочете класически книги, нямам как да го накараш да си обърне главата към слънцето", сподели Камен Донев.

Според него, основният проблем се корени в основното възпитание на детето, когато бе учителите, а "родителите трябва да му обърнат главата на светло". "Когато човек израсне с потребността да чете, да слуша музика, да вижда музика, да се запознава с нови и интересни неща в живота си, а не само с това какви дрешки да си купи и да се издокара в дискотеката, тогава нещата са овладяеми и вървят добре. Когато това се изтърве, нещата стават страшни. А това е наш голям проблем в България", на мнение е Камен Донев.

Той заяви, че само строгите мерки и твърдата ръка могат да помогнат: "Когато санкцията е сериозна и човек понесе сериозно наказание, тогава има ефект".

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари