вторник, 6 апр 2010 г. 17:20 ч.

На тясно

Дисциплинарно наказание за Роман Василев

Blife.bg

Дисциплинарно наказание за Роман Василев

Зам.-градският прокурор на София Роман Василев ще бъде наказан заради репликите си при ареста на бившия военен министър Николай Цонев. Според Етичната комисия на Висшия съдебен съвет, Василев е нарушил Етичния кодекс на магистратите и Конституцията.

Висшият съдебен съвет (ВСС) ще образува дисциплинарно производство срещу заместник-градския прокурор на София Роман Василев.

Това стана ясно след края на извънредното заседание на Етичната комисия към ВСС, където Василев се яви за изслушване. Повод за изслушването стана зрелищния арест на бившия военен министър Николай Цонев, заснет от екип на МВР. На него ясно се чува обръщане на Василев към Цонев с думите  -  "Тъй като сте си абсолютен престъпник, колеги, като за всеки престъпник, долу на земята!".

Въпреки че на третия ден след ареста, Роман Василев публично се извини за силните си думи, етичната комисия на ВСС прецени, че трябва да се образува дисциплинарно производство срещу прокурора.

Повеве в BNews.bg.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари