четвъртък, 18 фев 2010 г. 16:42 ч.

КАФЕ ПАУЗА

Почина създателят на кафе Лаваца

Blife.bg

Почина създателят на кафе Лаваца

Историята на Емилио Лаваца е пример за красива сбъдната мечта. За 50 години той успява да развие бизнеса, започнат до дядо му, до такава степен, че кафето марка „Лаваца“ става синоним на добър вкус и социален престиж.

Успехът на Лаваца се дължи на ефективния брандинг и големите инвестиции в телевизионна реклама. Емилио не пести пари и затова клиповете му са не просто реклама на поредната марка кафе, а внушение за уникален дух и стил. Лаваца се превръща в емблема на италианското еспресо.

Днес Лаваца контролира 48% от италианския пазар за продажби на кафе на дребно и търгува в 90 държави от Бразилия до Индия. Компанията е шестият по големина в света купувач на зелено кафе. За 2009 г. тя отчита продажби за над 1.1 млрд. евро. 

Сеньор Емилио почива на 78 години. По-голямата част от тях прекарва сред благословен аромат на кафе. Дай Боже всекиму!

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари