вторник, 13 авг 2013 г. 14:56 ч.

Постижение

"Петдесет нюанса сиво" с рекордни приходи

Blife.bg

"Петдесет нюанса сиво" с рекордни приходи

Американското списание Forbe съобщи, че романа е постигнал рекордни приходи, част от което се дължи и на широкото му разпространение в интернет.

Авторката на еротичната трилогия "Петдесет нюанса сиво" - Е. Л. Джеймс, оглави класацията на най-високоплатените писатели на списание Forbes.

Спечеленото от четивото възлиза на 95 млн долара, което е доста впечатляващо за книга. Според изданието този огромен успех на британската авторка се дължи до голяма степен и на факта, че предложението й е имало и широко разпространение в интернет.

"Благодарение на електронните книги читателите можаха да си купят спокойно книгата, изобилстваща с еротични сцени, и да я четат на обществени места без риск да срещнат осъдителните погледи на околните", отбелязва списанието.

Втората позиция в подредбата остана за предишния лидер американеца Джеймс Патерсън. Един от най-забележителните майстори на трилърите може да се похвали с 91 млн долара за една година. След него е Сюзан Колинс, авторка на трилогията "Игрите на глада", благодарение на която събрала само през миналата година 55 млн долара.

Топ 5 се допълва от известния водещ на американския телевизионен канал Fox News и автор на историческите романи "Да убиеш Линкълн" и "Да убиеш Кенеди" Бил О'Райли с доходи от 28 милиона долара. После е Даниел Стил със спечелени 26 млн долара.

Изненадващо хитовият Дан Браун с най-нов роман "Инферно" не можа да постигне успеха на "Кодът на Да Винчи" и остава чак на девето място с 22 милиона долара.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Dayan - 09:45, 9 окт

    I don't know who you wrote this for but you helped a brtoehr out.

  • Puja - 21:31, 8 окт

    Deadly accurate answer. You've hit the bulysele!

  • Nader - 20:42, 25 сеп

    Great inghsit! That's the answer we've been looking for.

Напиши коментар

Коментари