сряда, 5 фев 2014 г. 13:42 ч.

Нестандартно честване

Цветана Манева в един портрет на 360°

Blife.bg

Цветана Манева в един портрет на 360°

Актрисата празнува юбилея си на 7 февруари с визуалния проект "360°" на Венелин Шурелов .

Както подобава на една голяма актриса, която обича да рискува, така и този път Цветана Манева остана вярна на стила си да изненадва публиката.

Тя се отказа от шумен купон на 30 януари, когато отпразнува в тесен семеен и приятелски кръг 70-тия си рожден ден. Съгласи се обаче да участва във визуалния проект на Венелин Шурелов (SubHuman Theatre), като така Цветана ще отпразнува официално своя юбилей на 7 февруари. 

Проектът "360°" представлява видеоинсталация, подредена в три от залите на Националната художествена галерия до 23 февруари.

"Във видео портрета на Цветана Манева опитах да закодирам онова, което свързвам с вълнуващите и въздействащи изживявания в театрална ситуация. Спектакуларно, драматично, свръхестествено, магично, технологично и непременно ориентирано към значещата фигура на актьора.

Смесвайки основни сценични креативни елементи като осветление, специални ефекти, механизация и използвайки високотехнологична снимачна техника, 360-градусовата ротация около Цветана Манева се превърна в своеобразен танц, но не само с човека, но и с човешкото.", разказва авторът Венелин Шурелов за работата си.

"360°" се състои от 3-канална видеопрожекция с приблизително времетраене на всеки цикъл около три минути и холограма (обект, кутия). Звуковата среда е на Сибин Василев, оператор е Веселин Христов, а продуцент е ShortCut Productions. До края на годината инсталацията ще посети и други градове, включително и извън България.

Видеоинсталацията е част от дългосрочния проект "Цветана Манева – една актриса на 70", който включва още книга-албум и фотоизложба, събрала някои от най-запомнящите се превъплъщения на актрисата, както и панорама от филми с нейно участие, която вече тече в кино "Одеон" от 30 януари и ще продължи до 12 февруари с вход свободен.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари