неделя, 13 мар 2016 г. 13:57 ч.

Телевизионна премиера

Евгени Минчев представи книгата си "Моят Емил"

Blife.bg

Евгени Минчев представи книгата си "Моят Емил"

Тази сутрин в ефира на БНТ се състоя телевизионната премиера на книгата на Евгени Минчев „Моят Емил“.

Той сподели пред Георги Любенов, че вдъхновение и порив да напише тази книга е получил от Драгомир Драганов, като си спомни, че водещият на “Чай” му е казал: “Ти си длъжен да напишеш тази книга”.

Евгени Минчев разказа, че книгата съдържа негови лични спомени със звездата – не дочути, не измислени и не преувеличени.

Освен за Емил Димитров Евгени разказва за друга голяма личност – импресариото на певеца Васил Андреев. Той е автор на песни като „Моя страна, моя България“, „Арлекино“, Нашият сигнал“.

Евгени Минчев смята, че държавата е длъжна да направи нещо и да отбележи 75-тата годишнина на Емил, която е и повод той да издаде тази книга.

Пиарът е убеден, че пощенската марка, която бе пусната в в обръщение преди месеци не е достатъчен жест: “Защото Емил е марка, но не пощенска“, каза Минчев.

В книгата Евгени Минчев разказва за чара, излъчването и музикалния талант на певеца, за певци, които изпълняват песните му. Разкрива тайни и опровергава слухове.

"Аз имам история с Емил и не искам да отнемам историята на другите. Всичко в книгата е преживяно и разказано от първо лице", каза авторът.

Интересна подробност е портретът на гърба на книгата, който е нарисуван от художника Петър Давидков от Дупница.

"Това е един от най-достоверните портрети правени някога на Емил. Твърдя това, защото аз го познавах отблизо, познавах чертите му".

Премиерата на книгата "Моят Емил" ще се състои на 21 март от 19 часа в литературен клуб "Перото" в НДК.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Bono - 08:02, 8 авг

    Knocked my socks off with knoeledgw!

  • Carlee - 18:57, 7 авг

    Jangles: With Bill Maher?Jewso the Hobbit: “New Rule: Until Chris Christiebuck looks like he ate Denny’s out of Shire Sausages, we have to stop at one goddamn breakfast every morning. New Rule: If she wants to teach abstinence only sex-ed, Sarah Pa™tlfooiâ€ns daughter has to lock up her hobbit hole. Validate me!”

  • ркщф - 18:06, 13 мар

    Този човек е пълен паразит, не знам дали би съществувал самостоятелно без да паразитира... Той е като ретро златотърсачка

Напиши коментар

Коментари