вторник, 15 мар 2016 г. 16:43 ч.

По Бредбъри

Книги на Хенри Милър отидоха в огъня (Подробности + ВИДЕО)

Blife.bg

Книги на Хенри Милър отидоха в огъня (Подробности + ВИДЕО)

Сцени от „451 градуса по Фаренхайт“ на Бредбъри оживяха в Краснодар, където младежи гориха книги на Хенри Милър.

В Краснодар група млади хора изгориха книги на американския писател Хенри Милър вместо традиционното за празника Масленица чучело.

Както отбелазват активистите в обръщението си към медиите този, акт е своеобразен протест срещу „аморалните западни ценности“.

"Вместо изгарянето на сламената жена, символ на зимата, славяните трябва да изгарят "страниците на Содом". Произведенията на Хенри Милър са прототип на разпадащия се западен свят, и  упадъка на семейните ценности. Руският свят отбелязва празника на пролетта, но трябва ли ни цъфтежа на бляскавата Европа с гениталните й кокичета и разпнати рози . По-добре зима след ядрена бомба отколкото черна пролет“.

По думите на активистите изгорените книги били взети градската библиотека в Краснодар. Произведенията на американския автор в библиотеката били малко,  „което говори за морално здраве и общественото съзнание на града“.

Най-известните произведенията на Хенри Милър са "Тропика на Рака","Тропика на козирога“ и „Черна пролет“.

Масленица (Сирни заговезни) е древен славянски празник, дошъл от езическата култура и запазил се след приемането на християнството. Тази година се празнува от 7 до 13 март. Символ на Масленица е сламено чучело, облечено в женски дрехи, заедно с което хората се веселят, а после изгарят на огъня заедно с блин, който чучелото държало в ръка.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари