сряда, 15 фев 2017 г. 15:19 ч.

FACELOOK С ЕВГЕНИ МИНЧЕВ

Седмична модна гилотина

Blife.bg

Седмична модна гилотина

Забавлявайте се с хапливите, но справедливи коментари на лорд Евгени Минчев за седмичната му модна рубрика в "Телеграф" - Гилотина.

Да си призная честно и аз го взех за Джорджано а той се оказа просто Джордан.

Ако оставим това настрани / а то е много трудно/, попфолкаджията надминава , дори обединява световните модни тенденции на пет поколения. По шалче може да бие абитуриентския бал на Евгени Душанов, по тиранти- раздаване дипломите на Гарелов а по елече- първите цветни снимки на Милко Калайджиев. Да, има още вълнуващи подробности, като устните на Ивана и веждите на Галин, но може ли човек в един коментар да каже всичко. Простете, но дори аз не съм имал такава прическа а се славя с косите си. Там, горе, където духат много силни ветрове Джорджи гони прилика с Денди- едно многообещаващо начало, което направо бих нарекъл край.

Откакто българската естрада пося две праскови и две череши и една икебана, нещата при Деян Неделчев не са се променили съществено.

Макар да има определени ексцентрични успехи в пеенето, той не деяни на мода, така да се каже и ако други носят по две дини по мишница, Неделчев ги удря в земята с две саксии. Аз първи ще застана в негова защита и ще обявя тези филодендрони за последната модна находка. Смятам да сложа в тази ботаническа категория и прическата му, непобираща се в нито една енциклопедия по растеж на водорасли или увивен бръшлян. Трябваше да прекося цялата тази растителност, за да забележа блузката му с цвят на опитно поле. Върху нея, постигайки естетичен припадък виреят мъховете и лишеите на надписи, или дошли от вековете или представляващи стенописите на нов текст за песен. Дали пък от блузи телесата ги боли...?

Вече няма съмнение, че зад всяка успяла жена стои и по една подходяща рокля.

Двете дами на кадъра никога не забравят това и през цялата им проследима кариера защитават каузата на добрия вкус. Славка Каравелова умело съчетава познанията си по  протокол и мода, впрягайки ги в приложимост според ранга и фигурата си. Бляскава дантела е продължение на гръмка тафта, за постигане на вечерна дреха от най-високо качество. Каравелова включва в играта семпла  но с важно значение чанта, която постига баланс с всичко наоколо. Силвия Шонлебе не иска от модата много но и дава всичко- осанка и взаимно уважение, които личат във всеки сантиметър плат. Кройката е непретенциозна, но нима са претенциозни кройките на най-великите жени в историята... Запазила естетическа мъдрост във всеки детайл, Шонлебе изпреварва събитията и винаги се оказва на върха на почетната стълбица на победата или най-малкото на добрите впечатления. Този кадър не би бил така пълноценен без поетът и автор на бижута Пеньо Иванов, изградил имидж на базата на най-строгия възможен подход- смокинга.

Посланикът на старата градска песен и великолепен глас от близкото минало, Тодор Върбанов предизвиква усмивката ми днес.

Макар да зная, че е роля от неговия си „филм”, не мога да опростя всички детайли от тази „среща на бяло сладко”, разположена около трапезата на суетата. Кадифеното сако се здрависва приятелски с тиролската модна линия на вековете и не подхожда никак със сламената шапка, подобаваща за други географски ширини. Шалчето обвързва всичко това с 60-те , когато на мода са били други песни, друга артистичност, други идоли и други зрители. Върбанов носи умилителните послания на миналото, когато О, спомняте ли си госпожо е било синоним на днешната Яка дупара, най-малкото на малката жълта рокля, възпята от Веско Маринов. Изпълнителят на Миг като нежност свидливо пази този сълзлив гардероб, чиято валидност върху него хем затваря вратата за някогашната мода, хем и оставя милиметри надежда да се промъкне иззад нея.

Естетическа руска салата се развива в този кадър на онемяване а проруско червено държи фланга вляво, благодарение на Марта Вачкова.

Червеното дава отблясъци  в косите и, тъгува в червилото, чурулика в странния гердан, който може да се окаже  сиджимка за молив. Бижу като геометрична загадка околовръства шията  безнаказано. Колегата и по моден смут Тончо Токмакчиев нанася модна плесница на компанията, облечен в дословно копиране един от костюмите на Тодор Живков. Тончо докарва приликата  и на усмивка. Вратовръзката сякаш сама е написала уводната реч за 14-я партиен конгрес, изпъква, пъчи се, настоява да бъде забелязана. Инак не е нищо повече от една гълъбица, да не кажа сврака на небосклона на облеченото. Джуджи , Джуджанка, мамина сладка, попълва модната руска салата с руса прическа. Нищо значимо не се случва по нея, освен едно едро кръстче , което изглежда като закусвало цял живот с баничка и боза- толкова пълничко е то. При Мартин Карбовски рядко разбираме кое е риза, кое шлифер, кое неволно задигнато сако. Ето и днес, водещият ме озадачава с три нюанса тъмносиньо, на което липсват още 47 нюанса за да бъде  секси. Като установявам, че носи очила, учудвам се, че те не са му помогнали да се облече подобаващо.

Луната спи а Луна е проспала последните 6864 броя на Вог, останала е вероятно на предпоследния брой на списание Практична домакиня.

Въпреки огромната оригиналност, която този традиционен костюм излъчва, певицата е не фолк а поп-фолк певица а това има значение. Нека първо стъпя на прическата, от която лъха значимост като при усвояване на европейски проекти. Тук са усвоени огромни количества коси, перхидрол или друга избелваща течност, надявам се, не белина. Имаме на лице изрядна усмивка, която мога да сравня с щанд в магазин за домашни потреби,но няма да го направя. Накитите търсят да се нагодят по пафтите, но всъщност изглеждат като естетически афти, така нелепо разположени между шевиците. Намирам яката за не съвсем яка, тя е като кашпа, от която пониква ухиленото лице на певицата. Усмивката гърми, но това е всеобщ факт, узнат от времето и във Вип брадър.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари