четвъртък, 9 мар 2017 г. 10:31 ч.

Алкохолът го убива

След като заяви, че умира Калин Терзийски хвърли нова бомба

Blife.bg

След като заяви, че умира Калин Терзийски хвърли нова бомба

Болен съм от много неща накуп - сърце, алохолизъм, депресия...

Върнах се при майка и татко. Сега те ме гледат и се грижат за мен!" Така започва своята изповед писателят Калин Терзийски. Преди броени дни той скандализира интернет пространството с изказване, че ще умре до седмица. Някои му се присмяха, други се притесниха сериозно, а трети решиха да се уверят на място как е Кайо.

 

В момента поетът е при родителите си в столичния кв. "Дианабад". Калин обикновено стопанисва фамилна вила в полите на София. Сигурно за никого не е изненада, че поетът и единственият българин, носител на престижната награда за литература на Европейския съюз (2011), отново е посегнал към чашката. Подут, видимо качил доста килограми и замаян от сутрешния коктейл водка-вино, Кайо често губи мисълта си, прави дълги паузи и безуспешно се опитва да направи изречение. Алкохолът го е зашеметил до краен предел.

 

Майка му Люба прави усилия да го убеди да остави пиенето, но без резултат. В момента Калин Терзийски е със счупено ребро и подут крак.

 

Люба и Кольо са приели, че едното им дете има проблем и са до него, без да го сочат с пръст и порицават непрекъснато. Понякога майката не сдържа яда си, виждайки го пиян. "Съвсем доскоро беше добре. Не пиеше изобщо. Сега отново тоя дявол му дойде на главата", признава пенсионерката.

 

Въпреки масата почитатели и доста фенки Калин Терзийски днес отново е сам. Не скрива, че и приятелите един по един са изчезнали. От нищото се присеща и споменава името на журналиста Мартин Карбовски, с когото дълги години имаха добро приятелство. "Ако не се лъжа, още в казармата се запознаха. Бяха млади зелени момчета... После нещо се раздружиха, не знам защо. Карбовски остана приятел с другия ми син Светослав. Всъщност Мартин живее съвсем наблизо...", казва Люба.


BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари