събота, 15 апр 2017 г. 14:26 ч.

FACELOOK С ЕВГЕНИ МИНЧЕВ

Седмична модна "Гилотина" с Евгени Минчев

Blife.bg

Седмична модна "Гилотина" с Евгени Минчев

Забавлявайте се с новите модни коментари на лорд Минчев за рубриката му "Гилотина" във в. "Телеграф".

АЙЛЯ ХАСАН- НОВАТА LADY IN RED

Приятно ми е да проследя модното и светско развитие на адвокат Айля Хасан. Дебютирала с награда за просперираща адвокатска кантора през 2016 година, в началото на пролетта тя вече се явява естетически ориентир за младите дами и за онези, в чиито поглед се чете изповедта на усещането им за хармония, цвят и значението на детайла. Червеното е цвят, който може да издигне, възвеличи или посегне на самоличността. При адвокат Хасан той е превърнат в правило, което може да бъде институционализирано с нюанса му на коралово, с небрежните уж набирания, с грижливо направените коси и стилно бижу. Налице е ефектен но ненатрапчив грим, на вид плаха, но открояваща се външност. Не зная защо, но някъде би могло да се добави украшение от перли. Колие, брошка… Идея за следващото гостуване на Айля тук.

ГРАФА В ГРАФОЛОГИЧНА ПРИЛИКА С ЛЮБО

По графологията на този траурен текстилен сюжет разпознавам Графа при почти всичките му изяви. Нека с казаното, изпълнителят да не смята, че е специално следен от милостта ми, просто съм наблюдавал кадри. Разпределена по пера, тази траурност възлиза на едно сако без яка, черна блуза , черни тиранти … Следва ги черен панталон, безсилен да придаде на Графа онази звездност, с каквато ми го описват почитатели. Чудя се, след като толкова масраф е похарчен за Арена-та, защо е било нужно да се пести от облекло, от някой и друг цвят, който може веднъж поне да ни покаже певеца в по-разкошна светлина. Бяло парче плат, точно колкото салфетка в луксозна бирария, наднича изпод мрака на облеченото и примигва като цопнат в локва сметанов сладолед. Знам със сигурност, че Графа и Любо са вечеряли преди около месец , може ли пък от една вечеря такова ужасно модно влияние да се състои? Каква е тази радиостанция в джоба на Владко, явно не е за получаване на модни инструкции от Лондон.

ХРАНОВА „НАГАЗИ“ СУЕЦКИЯ КАНАЛ

Очевидно Маргарита Хранова е запазила своя моден Устрем „за по-късни дни”. Синьо, като нагазила в Суецкия /или Съветския/ канал, облива фигурата на обичаната звезда. Естествено- блузка на маргаритки, с уморена, провиснала поло яка. Герданче, колкото да не е без хич, та си мисля, Марги, това твоята промоция ли е или си снимана на автобусната спирка? Прическата е направена така, че певицата да бъде разпозната, очилата и гримът са на мястото си по същата причина. Орлин Горанов придава на кадъра определена ведрост, която се изчерпва с гривната-мартеница. Види се, Горанов още не е видял щъркел, но срещата му с Марги можеше да е повод да свали този мартенски артикул. Твърде много мрак в облеклото на певеца, силуетът свисти като флумастер, изваден от контекста на пъстрите си колеги. И кой научи хората, като се снимат да се сочат с пръст…Аман.

КРИСКО „СИ ГО МЕРИ“ С МИРО

Ето, тук е мястото да си хвърля ватманската книжка. Ако е още валидна де… Тези, двамата, облечени като международни шофьори, ще ми се правят на звезди. Отказвам! Криско- навирил кепето, като препил след аванс тираджия, гледа колегата, в стил „С мен ли намери колегата, да си мери гегата”. Едната му вежда издава намерения, за които другата няма и представа. В тази разкривеност изпъква яке, напълно подчинено на международните пътни изисквания- да носи на студ, сняг, слънце и проливни дъждове. Ризата на господин Миро се кандилка твърде тясна за стомашната му околовръстност , като на помощ идва якето му-покров за ставащите под него истории. Чаша уиски успокоява взетите вече модни решения и аз мога само да поискам да се чукна с него. За кой ли път, за кой ли път, както пее Тони Димитрова.

ПЕТКАНОВ-МАГНИТ ЗА БАБИТЕ

Оф. Петкан- оф. Даниел отново ми бърка под миглите, свикнали на какво ли не, дори преживели първите лета на Азис. А, на бас, че Милен Цветков е глобил подопечния си с един дюнер за тази визия. Визия, не за телевизия. И колко е удобно и колко е уютно, че предаването цветаново се излъчва след полунощ. Дори няма нужда от червена точка, освен модна такава, за всеки случай. Представяте ли си една от бабите- зрителки-почитателки на Петканов да тръгне да му подражава… Влюбен съм в това тревисто зелено, като униформа на продавач в център за редосеялки, откъдето май идва и тази шапка, завила в обратна посока на очакваната. Гривна , като половин гума на запорожец и панталони като на човек който ремонтира трабанти, са останалата част от аутфита на младежа. Ако Лепа Брена го види така, ще си каже – „Аутфита- не съм навита”.

МАРА, КАТО МОДНА ПОПАРА

Сетила ли се е Мара да се побара, или това е проста една модна попара, без вода, захар и хляб? Съчуствам на оногова, приел да се облече така, дори да има изражение на удовлетворен в паниката, съставена от черно и бяло. Чорапи – недовършени магистрали, водят към пликчета, които не съм виждал от времето на комшийката в Пазарджик. Тогава простора и имаше влияние на днешните стени във Фейсбук. Бяла риза, небрежно герданче, прическа като Евита Перон, но като за пристигане на пети перон а не за минаване по червения килим. Селфи със старомоден апарат, красиви нокти, сутиен и татуировка… Изражение , като от черно-бял филм на Чаплин. Липсват само двете хлебчета и вилиците, с които Чарли ги разиграваше в танц. Дали, впрочем снимката не е била предвидена за корица на вестник Прас прес?

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари