петък, 19 май 2017 г. 11:45 ч.

Наша гордост

Българско вино отвя конкуренцията на Световното по вино

Blife.bg

Българско вино отвя конкуренцията на Световното по вино

Villa Yambol Каберне Совиньон Резерва 2014 е единственото наше вино с голям златен медал

Българско вино отвя конкуренцията на тазгодишния Concours Mondial de Bruxelles, известен като „Световното за вино”.  Villa Yambol Каберне Совиньон Резерва 2014 на изба „Вила Ямбол” е единственият български представител, отличен с Голям златен медал на конкурса. Той се проведе в началото на месеца във Валядолид, Испания. Голям златен медал се присъжда само на най-добрите вина.

Изненадата идва и от факта, че награденото българско вино на „Вила Ямбол” надделя над конкуренти в по-висок ценови клас. Може да се намери по магазините за около 7-8 лв., а близо 58% от останалите оценени вина са в ценовата категория до 8,5 евро или 16-17 лв. Concours Mondial de Bruxelles е единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на отличените продукти, за да се гарантира последователност при качеството.

„Вила Ямбол” спечели още три медала на форума: златен за Kabile Мавруд и Каберне Совиньон 2015, златен за Villa Yambol Мерло Резерва 2014 и сребро за розе Kabile 2016. Това е второ златно отличие за купажа Kabile Мавруд и Каберне Совиньон на международен конкурс след  Vinalies Internationales, където отново спечели пред вина в по-висок ценови клас.

"Вила Ямбол” реализира продуктите си в над 20 страни от 4 континента. През годините се наложи като водещ винен износител с поръчки от  САЩ, Германия, Швеция, Дания, Чехия и дори от Кения, Китай, Южна Корея, ОАЕ, Сингапур, Палестина, Малайзия и др. Днес  „Вила Ямбол” е позната като най-старата изба в Южна България. Именно там е дестилирана и първата мускатова ракия в България, която и до днес е в портфолиото на производителя. На последната Винария „Вила Ямбол” бе отличена с „Бъчва на годината”, която се връчва на най-успешната изба.  

В общото класиране на Concours Mondial de Bruxelles България е на 7-мо място по брой спечелени медали с 58 – 1 голям златен за „Вила Ямбол”, 23 златни, 34 сребърни. Преди нас са Испания, Франция, Италия, Португалия, Чили и Китай, а след нас в класацията остават държави с дългогодишни традиции във винопроизводството като Южна Африка и Гърция.

 

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари