сряда, 14 юни 2017 г. 11:59 ч.

Справедливост

Шофьорът на Преслава ще лежи за убийство (Шокиращи разкрития)

Blife.bg

Шофьорът на Преслава ще лежи за  убийство (Шокиращи разкрития)

Две години в затвора ще прекара шофьорът на Преслава–Иван Сарафски. Въпреки мудното движение на съдебната машина, той най-накрая получи наказание за престъплението, което и извършил

На топло зад решетките отива и катаджията Костадин Илиев, който направи опит да прикрие следите на Сарафски, натопявайки друг човек.

 

Грозният инцидент се разигра на шести декември 2014 в Пловдив. Във фаталната нощ Сарафски и Преслава се връщат от участие в Благоевград. След като я оставя в дома й, шофьорът на певицата минава през местна дискотека, за да се повесели с жена си и приятели. Танците са до зори, алкохолът е като река, а изморения и развеселен джигит решава да се прибере с колата си.

Заради ранните часове не очаква да има натоварено движение в града и кара с висока скорост. На кръстовището пред Централна гара не намаля и така помита пресичащия по същото време 84-годишен дядо Петко Петков. Но вместо да остане и да се опита да помогне на възрастния мъж, Сарафски бяга с лимузината. След което се бои, че някой може да е видял номерата на колата му.

Шофьорът на Преслава се обажда в КАТ, където има топла връзка. Той от доста време поддържа познанство с Костадин Илиев, който редовно „оправя” актове за дребни нарушения срещу допълнително заплащане. Униформеният съветва Сарафски да каже, че друг е карал колата. В противен случай губи шофьорската книжка, а съответно и добре платената си работа при фолк звездата, пише "България днес".

Така в случая се оказва замесен и баджанака му Борислав Тошев–съпруг на сестрата на жена му. Той му дължи услуга, а и е бил подпомаган финансово, затова приема да приеме вината.

Прави измислени самопризнания, като очаква да се отърве само с условна присъда и глоба. Нещата обаче не се развиват по план. Вътрешна проверка в КАТ разкрива за злоупотребите на Илиев, а също и за опита да бъде прикрит инцидента с 84-годишния мъж, който междувременно е починал в болница. На разпита е привикан и Тошев, който прави истински признания, след като разбира, че ще бъде съден за убийство.

След многобройни отлагания, врътки и опити да се измъкне, Сарафски получава 2 години затвор. Шест месеца повече ще отнесе ченгето Костадин Илиев, който по време на процеса е уличен във вземане на подкупи, за да прикрие актове на шофьори.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари