понеделник, 14 авг 2017 г. 12:00 ч.

Предизвикателство

Леонардо ди Каприо влиза в кожата на Леонардо да Винчи

Blife.bg

Леонардо ди Каприо влиза в кожата на Леонардо да Винчи

Американският актьор Леонардо ди Каприо ще изиграе главната роля в екранизираната биография на Леонардо да Винчи, съобщава онлайн изданието Deadline.com.

Ди Каприо е и продуцент на филма по книгата на Уолтър Айзъксън "Леонардо да Винчи". Търгът за правата за екранизиране на книгата е спечелен от компанията "Парамаунт енд Юнивърсъл" (Paramount and Universal) за седемцифрена сума.

Айзъксън е американски журналист, бил е и редактор на списание "Тайм". Той е писател на бестселъри в жанра биографичен роман. Пише биографията на Стив Джобс, която е в основата на филма за бившия ръководител на компанията "Епъл", както и на животописи за президента на САЩ Бенджамин Франклин и на Алберт Айнщайн.

Датата за началото на снимките не се съобщава, но книгата на Айзъксън излиза на пазара в САЩ през октомври 2017. Според издателя на Айзъксън повествованието се преплита с реалните дневници на италианския художник и изобретател.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари