понеделник, 13 сеп 2010 г. 14:56 ч.

Цветанов отсече:

Алексей е в безопасност в ареста

Blife.bg

Алексей е в безопасност в ареста

Животът на Алексей Петров не е застрашен, защото той се намира на сигурно място в ареста. Тази позиция изрази вътрешният министър Цветан Цветанов във връзка със слуховете, че животът на Трактора зад решетките е заплашен.

"Предприели сме необходимите действия за гарантиране на сигурността на Алексей Петров",

заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Смятам, че арестът е едно от сигурните места в държавата", допълни той във връзка с информациите, че Трактора ще бъде убит зад решетките.

От думите на Цветанов стана ясно, че Алексей Петров е поискал среща с него преди време и двамата са обсъдили сигурността му. За да избегне спекулации, МВР-шефът превантивно повикал на срещата е повикал първо главния секретар на МВР Калин Георгиев, а след това е влязъл и Алексей Петров. 

 „Желанието за разговора беше от негова страна във връзка с това, че беше изслушан в комисията.

Имаше информация, която постъпи от Народното събрание за това, че той е споделил, че се чувства заплашен. Поиска среща. Говорихме по тази тема. Той каза, че не смята, че се чувства заплашен. Разговорът беше съвсем свободен - без нищо конкретно".

Миналата седмица от гражданското движение "Истината за Алексей Петров" заявиха, че животът на обвинения е в опасност. Бил получен и сигнал, че е преведена голяма сума пари за неговото ликвидиране.

 „Към настоящия момент няма информация, която да е от официалните власти.", отрече Цветанов.

Според него това са информации, пуснати от онези, които искат по някакъв начин да провокират подобна тема за дискусия.

Той допълни, че в понеделник е разговарял с Бойко Найденов и по думите му няма нищо притеснително около сигурността на Алексей Петров. Цветанов бе категоричен, че се предприемат адекватни действия при всеки един сигнал, който постъпва. По думите му Алексей Петров не е пострадал, а „просто темата малко повече се преекспонира".

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари