четвъртък, 7 дек 2017 г. 14:59 ч.

На топло

Закопчаха авер на Русата Златка, въртял вертеп с проститутки

Blife.bg

 Закопчаха авер на Русата Златка, въртял вертеп с  проститутки

За сводничество в Малта е осъден близък приятел на плеймейтката Златка Райкова - Русата Златка.

48-годишният Васил Телбизов влиза в затвора, след като призна вината си пред съда в Малта. Заедно с него наказания получиха още една българка - Катя Кокинос, и пет техни съучастнички в престъплението от Молдова. Всички те потвърдиха пред магистратите обвиненията на местната прокуратура, че са създали нелегално място за проституция.

Според разследването Васил Телбизов е играел ролята на администратор, като се е грижил за апартамента, в който се е намирал бардакът. Мястото било наето от него и от българката Катя Кокинос. В апартамента шестте проститутки водели клиентите си, като често те били намирани от Телбизов. Изкараните пари били разделяни поравно между всички членове на групата, установяват разследващите.

Васил Телбизов е сочен от полицията за един от сводниците с най-голям размах у нас и в чужбина. Дружбата му със Златка е с многодишна история. Двамата се познават от родния си Пазарджик. При един от поредните си арести Телбизов е в компанията на плеймейтката в столично заведение. Тогава у него са откирити 17 хил. евро. За парите Златка обяснила пред ченгетата, че ги дала назаем на приятеля си Телбизов.
Пазарджишкият сутеньор е известен на полицията още от средата на 90-те години на миналия век. Тогава той прохожда в криминалния свят с кражби, но бързо се преориентира към по-печелившия бизнес - сводничество. Използвайки чара си и вродената си интелигентност, Телбизов бързо успява да спечели доверието на момичета, които искат да печелят много пари срещу минимум усилия. Така през 1995 година той успява да изведе зад граница първите си проститутки, които позиционира в Германия. Някои от момичетата сами го търсели за покровител и съвсем скоро славата му се разнесла.
Действията му в Германия не остават незабелязани от местната полиция, която започва да го държи под око. Така през 1997 година Телбизов е задържан в Берлин, където са му повдигнати обвинения в трафик на хора и организирана престъпна група. Още с влизането си в ареста той се представя за психично болен. Настанен е в специализирана клиника за хора с подобни проблеми, където е подложен на изследвания. Пред немските лекари Телбизов споделя, че е изпаднал в депресия, която го подтиквала към самоубийство.

 

Заради проблемите с немските ченгета Телбизов пренасочва труженичките си към Франция и Италия. Френските власти бързо влезли в дирите на сводника. Постепенно полицаите в Ница, Марсилия, Монпелие и други градове събрали данни за дейността на Телбизов и чрез Европол информирали пазарджишката прокуратура и полиция. В крайна сметка пазарджишкият сводник излежава четири години в затвора и излиза на свобода през 2014 г.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари