петък, 12 яну 2018 г. 16:27 ч.

Уникални сортове

Със специална селекция от български вина посрещнахме европейските делегати

Blife.bg

Със специална селекция от български вина посрещнахме европейските делегати

Със специална селекция от български вина посрещнахме европейските делегати.

Със специална селекция от български вина посрещнахме европейските делегати. В коктейла по повод българското председателство на съвета на ЕС се включиха близо 400 от най-високопоставените членове на европейските институции, родни политици, дипломати и т.н. Едно от опитаните червени вина е от редкия за страната ни сорт Дорнфелдер, който се отглежда единствено от изба New Bloom Winery от гр. Съединение.

Производителят залага както на иновациите във винопроизводството, така и на особеностите на тероара, който според специалистите им дава възможност за производство на уникални вина. „Всичките ни продукти се правят от собствени лозови масиви в Тракийската низина – близо 6000 дка.

Дори наши партньори от Германия са учудени колко добре се развиват немските сортове Дорнфелдер и Регент тук. Климатичните условия, почвите, слънцегреенето и като цяло богатството на тероара им дават възможност да разкрият неподозиран потенциал“, коментираха от българската изба. Тези два сорта изискват контролиран добив на гроздето, за да се гарантира, че само най-доброто ще отиде за ферментация.

Периодът на гроздобера също е от изключителна важност, защото само няколко дни забавяне може да коства цялата реколта, коментират винените технолози. Гроздето се бере на ръка и се транспортира в отделни касетки до избата, която е само на 6 км от лозовия масив.

Едноименната марка New Bloom включва още едно червено вино от чист Регент, едно розе и едно бяло вино. Серията може да се открие основно в специализираните винени магазини на цени около 14-15 лв. Конкретно виното, което опиха евроделегатите е с впечатляващ рубинен цвят. На нос, както биха казали професионалните дегустатори, се усеща плодов букет с аромати на зрели червени плодове.

Според производителя именно тази плодовост е резултат от топлия климат и тероара на Тракийска низина, който обогатява и развива иначе студения германски сорт. Вкусът на New Bloom Дорнфелдер е мек и гладък, с богати плодови аромати на череши и къпини. Има много добра хармония и апетитен финал. „Бутилка българско вино е чудесна реклама и спомен, който всеки чужденец може да отнесе от страната ви“, коментираха еврогостите по време на приема.

„Българското винопроизводство преживява истински Ренесанс и родните изби се поставят редом до едни от най-известните френски, италиански, испански производители. Достойна конкуренция сме и на Новия свят. А това в голяма степен се дължи както на професионализма на винарите и техните усилия, така и на добрите климатични условия, които имаме в България.“, коментираха от New Bloom Winery.

 

 

 

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари