сряда, 21 мар 2018 г. 15:29 ч.

По призвание

Гинка от ЧЕЗ въртяла бизнес с арпаджик

Blife.bg

Гинка от ЧЕЗ въртяла бизнес с арпаджик

Мистерията около Гинка Върбакова, която е новият кандидат-собственик на енергоразпределителното дружество ЧЕЗ, започва да се разплита

Оказва се, че скандалната бизнес дама е завършила педагогика в Югозападния университет в Благоевград и би следвало да преподава на деца, а не да се занимава с енергетика.

Мъжът ѝ Славчо, който се смята за двигател на сделката и империята им от фирми, получил диплома за математик от същия ВУЗ. Техният състудент, близък приятел и дългогодишен адвокат Иво Лулчев разказва, че двамата се запознали, харесали и оженили още като студенти. Той опровергава слуховете, че Върбакови живеели в Пазарджик, и разкрива, че още преди години продали всичките си имоти там и се преместили в София. Гинка и Славчо имали двама синове – 17-годишният Слави и по-малкият Иван – единият кръстен на татко си, а другият - на дядото по бащина линия.

В родното село на Гинкиния мъж цялото семейство станали гордостта на населеното място буквално за една нощ. Славчо е родом от пазарджишкото село Симеоновец, където до ден днешен в голяма къща с високи дувари живеели неговите родители. Според съселяните им били обикновени, но образовани хора, които навремето си изкарвали хляба като строителни техници. Още в студентските си години съпругът на Гинка проявил бизнес нюх и заедно с татко си Иван засадили плантации с арпаджик – традиционен поминък на областта, от който си докарвали допълнителни доходи. В селото Славчо бил най-уважаваният мъж, защото преди години дал пари за издигането на 15-метров кръст, който се превърнал в туристическа атракция.
Неговата сестра Малина, която участва в част от многобройните фирми на фамилията, също била на почит в родния край. Бабите и дядовците от Симеоновец споделят, че идвала по-често там и винаги им оказвала помощ.

В момента Малина била в майчинство, защото наскоро родила за трети път. Семейството на митичната Гинка, която по баща носи фамилията Пайтакова, било доста по-обикновено. Нейният татко е най-изявеният член на родата, който е бивш спортист и настоящ треньор по баскетбол. Дядо Никола бил много разтропан и винаги намирал финансиране за тима си, но това не е изненадващо, предвид факта, че щерка му е милионерка и има контакти на високо ниво.

Майката на Гинка – Петранка, преди била обикновено работничка, а днес задълженията ѝ се свеждали до това да върти домакинството. Любопитен факт е, че Гинка има и сестра, която е абсолютна нейна двойничка, макар да не са близначки. Теодора също участва в бизнеса на Върбакови, а преди години се е снимала за телевизията, за да рекламира своя букмейкърски пункт в столицата. Тя е по-голямата от двете и била магистър инженер. Захванала се със спортни залози, защото преди се развивала в спорта, а в момента поддържала дух на тенис корта.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари