петък, 30 мар 2018 г. 17:34 ч.

Истината

Разкриха причината за смъртта на Принс

Blife.bg

Разкриха причината за смъртта на Принс

57-годишният американски певец Принс (Роджърс Нелсън), който почина на 21 април 2016 г. от предозиране с опиоиди, действително е бил под влиянието на фентанилово лекарство по време на смъртта си

"Наркотичната" версия на смъртта на Принс бе многократно изразена. Певецът се е лекувал от зависимостта си към наркотици няколко дни преди неговата смърт, след която експерти откриха   рецепта за силни лекарства, съдържащи опиоиди.

Още в началото на разследването бе съобщено, че Принс приема лекарства, съдържащи наркотични вещества, за облекчаване на хронична болка в тазобедрената става, която го измъчва от 2009 г. насам.

Две години след смъртта му, тези данни се потвърдиха и от токсикологичен доклад. Според Sky News, който цитира доклада и заключението на патолозите, в кръвта на принца е установено "изключително високо" ниво на фентанил.

Съдебните експерти потвърдиха, че певеца е починал в резултат на случайно предозиране на това вещество - синтетичен опиат, който е 50 пъти по-силен от хероина.

Концентрацията на това лекарство в кръвта на Принс е била 67,8 микрограма на литър. 

Смъртоносната концентрация на фентанил е приблизително 58 микрограма на литър. В черния дроб на артиста концентрацията на фентанил е дори по-висока - 450 микрограма на килограм тегло.

Експертите, които не са свързани с разследването на смъртта на изпълнителя, твърдят, че публикуваните данни не предизвикват съмнения за причината за смъртта.

Фентанил е синтетично наркотично лекарство, което се предписва на пациенти, които трябва да се справят с непоносима болка. Освен потискането на силна болка, тези лекарства причиняват също и състояние на изключителна релаксация и еуфория. Фентанил е 100 пъти по-силен от морфин и приблизително 50 пъти по-силен от хероин. Дори в малки количества, фентанил може да бъде фатален.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари