вторник, 10 юли 2018 г. 13:06 ч.

Ответен удар

Хейтъри разкостиха Ани Хоанг: Каква певица и фактор си ти, че да коментираш по-успели от теб? Песните ти са много тъпи - просто не ставаш!

Blife.bg

Хейтъри разкостиха Ани Хоанг: Каква певица и фактор си ти, че да коментираш по-успели от теб?  Песните ти са много тъпи - просто не ставаш!

След като световно неизвестната чалга певица Ани Хоанг скочи на водещия Александър Кадиев и на поп певицата Мария Илиева с гневен пост по повод техни коментари в ефир, насочени срещу поп фолк музиката, форумци разкостиха виетнамката.

Думите на Кадиев и Мария Илиева провокираха изпълнителката на гневен пост в социалните мрежи, койтоявно има за цел да привлече внимание върху скромната й особа:

"Чалгата опростачи целия народ!", "Тази музика трябва да се забрани със закон!", "Чалгата е виновна за всички злини в България!". Миналата седмица за пореден път чух подобни твърдения, изречени в национален ефир. Ние, поп-фолк изпълнителите, сме любимата "дъвка" на много журналисти, и не само. Когато ги мързи да мислят, все ние сме им в устата. Точно защото го мързи да мисли, преди няколко дни г-н Сашо Кадиев "нахрани" нашата музика и хората, които я слушат. Според него младите не ходят на театър, защото пушат цигари и слушат чалга. Г-н Кадиев, на майка ти какво й пречи да ходи на театър и да слуша чалга? Нищо! Дори се е снимала и в наши клипове. Спомняте ли си "Едно МИ"?

И не само тя. Христо Мутафчиев, Димитър Рачков, Ники Илиев, Асен Блатечки, Латинка Петрова, Евгени Будинов, Антоний Аргиров, Весо Ранков, скоро ще видим и една актриса която всички обожаваме. Да не изброявам колко актьори са били водещи на наши събития. И какво излиза? Мислещите актьори са благосклонни към нашата музика... Или са меркантилни... Би било жалко да е второто. Защото, ако е така, какво право имате Вие, г-н Кадиев, да давате морални оценки?", изригна срещу водещия на Би Ти Ви Хоанг.

След това тя "нахрани" и поп певицата Илиева, която си позволи да критикува конкурентния жанр от позицията си на участник в "Черешката на тортата".

"Какво право имате Вие, г-жо Мария Илиева, да плюете срещу нашата музика, че имала лоши послания и подстрекавала хората към престъпления? Вие за метафора и алегория чувала ли сте? Явно не, щом не можете да ги откриете във фразата "Бясно карай на червено" (от хит на Ивана - б.р.). Но по тази логика, би трябвало и Васил Найденов със своята песен "Със сто километра в час” да дава лош пример. Само, че той не се коментира, защото е от "вашите". Като сте толкова морална и държите на посланията в песните, какво послание изпращате с дуета "Видимо доволни"? "Как са мяташ и как са бараш" ли?

Във всеки жанр музика има хора, чието "творчество" е като капка катран в меда. Но редно ли е всички да се слагат под общ знаменател? Редно ли е в национален ефир да говорят хора, които насаждат омраза, само защото имат претенцията, че са елит и знаят по-добре от другите кое има стойност и кое няма?

Слушам всякаква музика. Имам любими български песни и изпълнители от различни жанрове. Но ако погледнем глобално на това, което се случва с българската музика в последните десетилетия, поп-фолк изпълнителите имат най-голям принос в съхраняването и предаването на традициите. Те са тези, които дадоха нов живот на много народни песни, възродиха любовта към тези песни, пренесоха ги през времето и показаха красотата им на новите поколения.

Да, знам, че звучи патетично, но е истина. А тази истина е прекалено важна и сериозна причина да уважавате тези изпълнители, или - ако ви е толкова трудно да преглътнете собственото си его - поне да внимавате с етикетите и епитетите, които поставяте", посъветва противниците на чалгата Ани Хоанг.

Малко след това хейтъри обилно „нахраниха“ подобаващо Хоанг. Предлагаме ви най-цветущия и единствен без цинизми и обиди коментар.

Ани, драга моя! Много си малка да се изказваш. Но предвид самочувствието ти, не се учудвам.Самочуствие, придобито от връзката ти с Люси. Човек, когото използваш да ти прави, снима и режисира клиповете безплатно. Толкова си прозрачна. А ти каква фолк певица си,че не се сещам?  Може би в собствените си очи-да, но само там. А, може би и в заслепените очи на Люси. Изобщо си нямаш представа какво е фолк, поп-фолк, че да се числиш към този жанр. Песните ти са много тъпи, една не мога да запея, а аз съм с музикален нюх и образование. И не само аз, не те харесват хората, но това едва ли ще си го признаеш. Иска ти се, но не си и няма да бъдеш от ранга на хитовите изпълнители. Просто защото не ставаш. Не си фактор в музиката и не може да коментираш хора по-успели от теб!Хора с международни награди,хора доказали се,с кариера, каквато ти само ще сънуваш.Съжалявам, но това е истината.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Лили - 22:26, 10 юли

    тази ако не е люси е мъртва, даже миля, че този коментар го е писал той

  • Груйо - 21:21, 10 юли

    Анке, ти душа си едно нищо!

Напиши коментар

Коментари