вторник, 30 окт 2018 г. 16:06 ч.

Невероятно

СЕНЗАЦИОННО! Според прокурор от Варна, Анита Мейзер е мъж!

Blife.bg

СЕНЗАЦИОННО! Според прокурор от Варна, Анита Мейзер е мъж!

Прокурорът не е съгласен с ниската присъда, която Мейзер на практика е излежала по време на мярката "задържане под стража".

Груба грешка на варненски апелативен прокурор протака комично делото срещу Анита Мейзер, обвинена за непредумишленото убийство на мъжа си Николай Димов със свински опашки. Процесът трябваше да приключи в София с окончателната присъда на върховните магистрати. Именно пред тях държавното обвинение негодува заради присъдата, която съдиите във Варна дават на скандалната силиконка по отношение на второто обвинение срещу нея - за подкупа на полицай. На втора инстанция Мейзер отнесе общо 3 години зандан.

Прокурорът не е съгласен с ниската присъда, която Мейзер на практика е излежала по време на мярката "задържане под стража". В писмения протест на варненския обвинител, съставен от 5 страници, полът на подсъдимата внезапно и комично се променя от 4-а страница до края на документите. За подсъдимата се пише като за лице от мъжки род, което отговаря за съвсем различно обвинение - пране на пари, пише "България Днес".

"Това не просто е несериозно. Това е същинска катастрофа на държавното обвинение. Говорим за едно от най-значимите дела във Варненския регион за последните 5 години насам и протестът е пълен с грешки", коментира безпрецедентната ситуация адвокатът на Мейзер - Петър Чалъмов.

Така протестът на прокурора е върнат във Варна, за да може да бъде пренаписан. Вероятно грешката е плод на недоглеждане при попълването на бланкетни протести, които понякога се ползват за улеснение на натоварените магистрати. Петте страници протест компрометират и работата на Варненския апелативен съд. Именно неговите служители администрират към ВКС делото, като са длъжни да го прегледат обстойно за обоснованост и прегледност. В случая нито една от двете институции не си е свършила работата както трябва, след като се стига до момента, в който върховните магистрати отправят язвителна забележка към колегите си от морската столица да си приведат документите в ред.

"Такъв случай за "привеждане" в ред на протест просто няма. Не съществува такава законово процедура. Има си срокове и ако прокурорът не е готов в техните рамките, претенциите му към това обвинение просто трябва да отпаднат. Но наблюдаваме един толеранс от страна на върховните магистрати, които все пак са дали възможност на апелативните прокурори да оправят кашата си", коментира иронично адвокат Чалъмов. Той е категоричен, че ще засегне този момент по време на пледоарията си пред ВКС.

Така окончателното решение за съдбата на Анита Мейзер отново се бави, а през това време тя е на свобода у дома си във Варна. Силиконката плати 5000 лева гаранция, за да излезе от сливенския зандан, където прекара над 2 години без присъда. Тя се отметна от самопризнанията си, като категорично заяви, че не е била в стаята, когато мъжът й Николай Димов издъхва. Инцидентът става в нощта на 14 срещу 15 август 2016 година. Анита стяга две свински опашки около врата на културиста, докато лежи по корем на масажната маса. По думите й той настоява за този "експеримент", за да се опита да разкъса само с мускули дебелите кабелни връзки. Така и не успява и се удушава, а Мейзер е тикната в затвора да отговаря за това, че се е съгласила на опасната игра.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари