вторник, 11 дек 2018 г. 13:20 ч.

Нелепа грешка

Дупките на Джулия Робъртс станаха за смях в цял свят

Blife.bg

Дупките на Джулия Робъртс  станаха за смях в цял свят

Американски вестник допусна нелепа печатна грешка, с която си навлече присмеха на целия свят.

И въпреки че ден по-късно се коригира, интернет вече беше неудържим. Вестник “Post-Journal“, който се издава в Джеймстаун, щата Ню Йорк, публикува уикенд очерк за 51-годишната холивудска звезда Джулия Робъртс. В материала се коментира съживяването в кариерата ѝ 30 години след първата ѝ филмова роля. 

Покъртителното в статията, обаче, е заглавието. Очевидно авторът е искал да напише „Джулия Робъртс смята, че животът и ролите ѝ стават по-добри с възрастта“. Проблемът е, че в думата „роли“ на английски има печатна грешка – вместо “roles” е изписано „holes”. И тъй като “holes” означава „дупки“, заглавието всъщност се чете по следния начин – „Джулия Робъртс смята, че животът и дупките ѝ стават по-добри с възрастта“. Ден по-късно изданието публикува корекция, където се посочва, че е допусната печатна грешка и „дупки“ трябва да се чете „роли“. Твърде късно. Гафът привлече читатели от цял свят, което е невиждана за него популярност.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари