петък, 8 мар 2019 г. 14:29 ч.

Топла новина

Търсеният от Интерпол Бирмата се скри при Иван Универсалния

Blife.bg

Търсеният от Интерпол Бирмата се скри при Иван Универсалния

Издирваният с червената бюлетина на Интерпол Георги Станоев-Малката Бирма се е скрил в имението на друг клиент на международната полицейска организация Иван Танев-Универсалния, което се намира в далечна държава от Близкия изток, пише "Блиц".

В края на септември м.г. от прокуратурата обявиха, че Евлоги Станоев-Голямата Бирма и двамата му синове - Георги и Антон, са обявени за общодържавно издирване и обвинени задочно заради канала за цигари, разбит в Пловдивско, а в София бяха претърсени техни заведения - ресторантите "Бест" и "Везувий". Тогава зам. главният прокурор Иван Гешев обяви, че държавното обвинение проверява дали проверените ресторанти са ползвани за пране на пари. След акцията срещу Бирмите бяха атакувани и известните бизнесмени Ветко Арабаджиев, Баневи и Миню Стайков. Преди около месец Голямата Бирма се предаде доброволно в полицията, но синът му Станоев предпочете да намери убежище в апартамент на Универсалния, който е син на бившия земеделски министър Георги Танев. 

 

Според спецпрокуратурата Танев е част от групата за мокри поръчки на Мила Георгиева. През 2012 година тя бе обвинена като ръководител на организирана престъпна група заедно с Иван Георгиев Универсалния, създадена за престъпления срещу данъчната система. Заради Универсалния пострадали десетки бизнесмени, чиито фирми фалирали заради контрабандната схема, твърди държавното обвинение.

 

В златните си години, Танев е разполагал с огромни палати в няколко страни, пръскал е стотици хиляди евро за спортни автомобили и златни часовници. Но само за няколко години е пръснал несметното си богатство и днес се е превърнал в изпаднал германец. Към момента делото все още се работи от спецпрокуратурата, а Танев е издирван от Интерпол с червена бюлетина. И докато Интерпол, и родната спецпрокуратура ги издирва, Универсалния и Бирмата пият питиетата си под палещото слънце на екзотичната държава.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари