вторник, 26 мар 2019 г. 18:30 ч.

Наша гордост

Българка превзе "Вог"

Blife.bg

Българка превзе "Вог"

22-годишна българка стана част от италианската модна библия „Вог”. Елизабет Кайн стана звезда в Италия, след като се оказа на корицата на списанието за декември 2018.

Тя е забелязана от стилистите на модното издание, след като представя свои модели на седмицата на модата в Лондон.

Успехът на Лиза започва преди месеци, когато е избрана от университета си да участва в седмицата на модата в Англия. След това е поканена да стане част от лондонски шоурум, който събира следващо поколение дизайнери.

Благодарение на контактите, които получава, колекцията й е избрана от стилистите на модната библия.

Българката споделя, че създаването на една дреха е дълъг процес, който включва креативност и математика.

За последното й помага и Софийската математическа гимназия, която е завършила преди години, пише „България днес”.

Палтото, което е заснето за „Вог” се състои от 600 парчета, сглобени ръчно, за да се постигне крайния ефект. Красавицата разделя живота си между София и Лондон, където учи и живее.

Страстта си към модната индустрия развива заради възможността да създава изкуство чрез дрехи.

„Не си спомням момент от живота ми, в който модата да не е играла важна роля”, споделя Лиза. Тя добавя още, че черпи вдъхновение от всичко, което я заобикаля.

В момента Кайн развива собствена марка, която цели да предлага на клиента възможност чрез 3D софтуер да се вижда крайния резултат, преди да е готов продукта. Целта е да се елиминира голяма част от текстилните отпадъци, а работата между клиент и бранд да е по-лесна.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари