сряда, 15 май 2019 г. 10:48 ч.

От плът и цвят

Николай Панайотов закри изложба в Нирвана

Blife.bg

Николай Панайотов закри изложба в Нирвана

Николай Панайотов- от плът и цвят, заобиколен от греещите си платна, направи finissage на своята изложба в галерия Нирвана.

Николай Панайотов- от плът и цвят, заобиколен от греещите си платна, направи finissage на своята изложба в галерия Нирвана. Повече от 175 души се появиха на този актуален артистичен адрес за да поднесат почитанията си на художника, живеещ и работещ в Париж. Художник с ярка представа за нещата от живота, далеч от сипаничавите образи на обикновеното и мрачното, от силуетите на оплаквачките и стенещите пейзажи на маститите си предшественици, Николай Панайотов е не само проводник на оригинални идеи но е и техен компетентен интерпретатор и владетел.

Галеристът и меценат Ники Младжов, наречен от ценителите българския Амброаз Волар, даде бяла светлина на тази колекция, в която няма напрежение или състезание, има само покой, благост, надежда и свян. Николай пренареди изложбата си, за да и вдъхне нов живот, преди картините да потеглят към новите си притежатели или галерии. Акрошаж е името на този вид сбогуване с едно място и хора и отпътуване към друго. Както в живота пренареждаме идеи, багаж или отношението си към живота, така правят и художници като Николай. Всичко от което има нужда един автор като Панайотов е Анри Перюшо- обективния биограф, съдружник в таланта и емоциите и същевременно безпристрастен критик на различните епизоди в творчеството.


Сред гостите бяха легендата Михаил Белчев със съпругата си, председателят на БЗНС и кандидат за евродепутат Николай Ненчев, топ нотариусите Милена Георгиева и Весела Ивчева, бизнесдамите Мая Хътчинс, Силвия Шонлебе, Таня Китик, арх. Мария Батоева, гости от Франция, Швейцария, Израел, колекционери на Панайотов от САЩ и Канада. Куратор на закриването и водещ бе лорд Евгени Минчев, който също притежава над 12 платна на художника.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари