вторник, 25 юни 2019 г. 16:17 ч.

Смело продължение

„Забавно лято, грижовна есен” 2019 г. с разширен обхват

Blife.bg

„Забавно лято, грижовна есен” 2019 г. с разширен обхват

Академия за учители, безплатни образователно-приключенски лагери за деца и мобилна апаратура за безплатни медицински прегледи в „Забавно лято, грижовна есен” 2019 г.

С разширен обхват, за пета поредна година стартира програмата на Филип Морис България за корпоративна социална отговорност за подпомагане на местните общности в тютюнопроизводителните региони За пета поредна година в пет български региона, 12 общини, 25 градове и села ще се проведе поредното издание на програмата „Забавно лято, грижовна есен“. Програмата за социална отговорност на Филип Морис, България има за цел да подпомага местните общности в тютюнопроизводителните региони – Благоевград, Кърджали, Силистра и Хасково. През 2019-а година в обхвата на програмата се включват още две населени места – Браничево и Ясенково в област Шумен. Програмата се реализира традиционно в три части: безплатна лятна образователно-приключенска академия за деца, безплатни специализирани медицински прегледи за възрастни хора и „Академия местни предприемачи”, която включва обучения по предприемачество и финансова подкрепа за хора с бизнес идеи от тези райони. След успеха на първата „Академия за учители” през 2018 г. сега инициативата ще се проведе за втори път.

Целта е да се прилагат успешно работещи учебни модели от програмата, като се подобрява ефективността на образователния процес. След обучението учителите ще имат възможност да внедрят в учителската практика на тяхното училище иновативен подход за самоорганизирано учене с учениците и провеждане на учебните часове по динамичен и ангажиращ за децата начин.

Всяка година програмата разширява обхвата си, като се включват все повече участници и се добавят нови модули. От стартирането на „Забавно лято, грижовна есен” през 2015-а година до сега в програмата са се включили общо над 7000 души – близо 2 000 деца, 5 000 възрастни и над 200 местни предприемачи. През годините са осъществени над 75 летни академии за деца, над 8 000 специализирани медицински прегледи за възрастни хора и над 150 консултации за стартиране на бизнес по места. Програмата се осъществява от Фондация BCause в сътрудничество с Фондация „Направи добро – Александровска“, и Народно читалище „Бъдеще сега“ и „Аз чета“ с финансовата подкрепа на Филип Морис България. Програмата е пример за устойчивост в корпоративната социална отговорност, като всяка година финансирането за инициативите нараства и за 5-те години, общо, достига близо 1 милион лв. Тази година в безплатната образователно-приключенска академия „Забавно лято“ през юли и август ще бъдат включени над 700 ученици на възраст от 7 до 14 години в 23 населени места. Целта е децата от Сатовча, Вълкосел, Кочан, Слащен, Абланица, Хаджидимово, Крумовград, Странджево, Бенковски, Чакаларово, Дулово, Окорш, Правда, Черник, Искра, Цар Самуил, Нова Черна, Тутракан, Силен, Стамболово, Караманци, Браничево и Ясенково да разгърнат своите заложби и таланти, развивайки умения за емоционална интелигентност, социални умения, отношение към света и околната среда. Дните на детските академии ще бъдат изпълнени с образователни и забавни занимания, игри, заплетени загадки и приключения в света на науката, изкуството и себепознанието. За трета поредна година, благодарение на партньорите от онлайн медията за книги и четене „Аз чета“, учениците ще се срещнат с млади автори на детска, художествена литература, които ще ги въвлекат в творческия процес и създаването на приказни герои.

В „Академия за местни предприемачи”, като продължение на обученията по предприемачество от миналогодишния формат, тази година фондация BCause ще подкрепи стартиращи предприемачи от областите Благоевград, Кърджали, Силистра, Хасково и Шумен със специална програма. Акселераторът на Центъра за предприемачество и обучения „Ринкър“ към фондация BCause ще проведе практически насочени занимания и консултации за хората с идеи и стартиращите предприемачи. Както и в предишните две издания на Академията за местни предприемачи ще има осигурен награден фонд от Филип Морис България, който тази година е в размер на 25 000 лв. и ще осигури на най-добре подготвените идеи с потенциал възможност за развитие. Устойчиво развилите се бизнес модели, подкрепени в миналогодишното издание на програмата, ще бъдат вдъхновение за новите кандидат-участници в „Академия за местни предприемачи”. В партньорство с фондация „Направи добро – Александровска” към Александровска болница през август и септември ще се осъществят над 2000 безплатни специализирани медицински прегледи на място за възрастните хора в 25 населени места в общините Сатовча, Хаджидимово, Крумовград, Кирково, Тутракан, Ситово, Дулово, Стамболово, Харманли и Минерални бани, Венец и Каолиново. Тази година екипите от лекари се увеличават със специалист-пулмолог. Прегледите ще бъдат улеснени с мобилна диагностична апаратура.

Отличия на програмата:

• Годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите, 2016 г.

• „Най-добра дарителска програма на малко и средно предприятие“ за 2017 г. – награда на Български дарителски форум.

•Трето място в категорията „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“ – Годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите, 2017 г.

• Програмата „Забавно лято, грижовна есен”, осъществявана с финансовото съдействие на „Филип Морис България“ ЕООД, е включена в първия учебник по „Корпоративна устойчивост и отговорност“ с автор д-р Марина Стефанова.

• „Най-добра дарителска програма на малко и средно предприятие“ за 2018 г. – награда на Български дарителски форум.

• През 2018 г. Филип Морис бе сред компаниите на които бяха връчени награди на V Годишни награди „Златно сърце“,организирани за благотворителност и корпоративна социална отговорност от списанията Business Lady и Bulgaria Business Review.

• През 2018 г. Филип Морис България получи награда от Центъра за приобщаващо образование за компания, даряваща крила на българското образование чрез програмата „Забавно лято, грижовна есен“.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари