сряда, 20 ное 2019 г. 10:48 ч.

Стартира второто издание на VPF -Ветеринарен паразитологичен форум

Blife.bg

Стартира второто издание на VPF -Ветеринарен паразитологичен форум

За втори поред път през 2020 г ще се проведе единствения по рода си VPF -Ветеринарен паразитологичен форум. Организатори на събитието са д-р Евгени Евтимов и д-р Георги Маринов.

Идеалната цел на форума е да информира работещите ветеринарни  лекари за новостите в профилактиката и терапията на паразитологичните заболявания. Информацията има за цел да поддържа висок професионален статус на развиващите се лекари, защото голям част от паразитните заболявания са общи за животните и човека.

За жалост профилактиката в хуманната медицина на паразитозите е слабо застъпена и докато в Малта децата се обезпаразитяват всеки месец за вътрешни паразити, тук в България евентуално само при нужда и когато вече е крайно положението. Културата на българина в тази насока се свежда до това да обезпаразитява всеки месец или през два своите животни, а себе си никога.

Какво показва статистиката?

Специално за тази година има бум на кърлежовите ухапвания, както при хора, така и при животни . Пак по статистика за този сезон десетки клиенти от нашите клиники се разболяха от лаймска болест вследствие на ухапване от кърлеж, и пак по статистика на института по заразни и паразитни болести 90% от кърлежите в София са носители на лаймска болест. Конспиративно или не, лаймската болест е и биологично оръжие. Защо в град с концентрация на 2 млн души, 90% носят причинителя на болестта? Много въпроси, малко отговори. Надяваме се, чрез нашата инициатива и провеждането на този форум всяка година да повишим културата за здраве, както на хора, така и на животни .

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари