понеделник, 17 фев 2020 г. 21:41 ч.

Полезни съвети

Лечение на разширени вени

Blife.bg

Лечение  на разширени вени

Разширените вени не винаги се нуждаят от лечение. Ако разширените вени не ви причиняват дискомфорт, може да не е необходимо да се лекувате.

Oбикновено е необходимо лечение на разширени вени:


• за облекчаване на симптомите - ако разширените вени ви причиняват болка или дискомфорт
• за лечение на усложнения - като язви на краката, подуване или промяна на цвета на кожата
• по козметични причини

Това може да включва:

• Използване на компресионни чорапи (първо ще се провери кръвообращението ви, за да видите дали те са подходящи за вас)

• Кремове и лекарства за разширени вени / например Детралекс/

• Редовна спортуване

• Избягване на стоене в изправено положение за дълги периоди

• Повдигане на краката при почивка

Различните методи за лечение на разширени вени са описани по-долу.

Компресионни чорапи

Компресионните чорапи не са подходящи за всички. Преди да бъдат препоръчани за вас, ще трябва да направите специален тест, чрез доплер, за да проверите кръвообращението си. Компресионните чорапи са специално проектирани за стабилно притискане на краката ви, за да подобрите циркулацията. Те често са по-стегнати до глезена и постепенно се разхлабват, докато отиват по-нагоре по крака ви. Това насърчава кръвта да тече нагоре към сърцето ви. Те могат да помогнат за облекчаване на болката, дискомфорта и подуването в краката, причинени от разширени вени.

Ендовенозно лазерно лечение

Ендовенозното лазерно лечение включва поставяне на катетър във вената ви и използване на ултразвуково сканиране. Ендовенозно лазерно лечение се провежда под местна или обща упойка. След процедурата може да почувствате известно стягане в краката, а засегнатите области могат да бъдат натъртени и болезнени. Възможно е и нараняване на нерва, но обикновено е само временно.

Хирургично лечение

Хирургична процедура, наречена лигиране и оголване за отстраняване на засегнатите вени. Операцията на разширени вени обикновено се провежда под обща упойка, което означава, че ще сте в безсъзнание по време на процедурата. Обикновено можете да се приберете вкъщи същия ден, но понякога е необходим пренощуване в болница, особено ако имате операция на двата крака.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари