четвъртък, 20 фев 2020 г. 14:07 ч.

Позлезно

Какви са най-ефективните методи за премахване на бръчки

Blife.bg

Какви са най-ефективните методи за премахване на бръчки

Бръчките са дълбоки или повърхностни гънки по кожата, които се получават след загуба на нейната гладкост и еластичност.

Те представляват външната проява на стареенето. С напредване на възрастта еластинът, колагенът и хиалуроновата киселина, които поддържат кожата ни гладка, намаляват.

Фактори, които отговарят за появата на бръчките са: постоянен стрес, повишена чувствителност или прекомерно излагане на вятър или слънце, неправилно хранене, неправилна грижа за кожата, недоспиване, липса на хидратация, злоупотреба с алкохол и цигари, хормонални проблеми, замърсена околна среда, късно заспиване вечер.

Какви са най-ефективните методи за премахване на бръчките?

Дермабразио

Дермабразиото е подходящо за прилагане при наличието на по-фини бръчки. Извършва се под упойка, а след процедурата се забелязва оток, който изчезва до седмица. Резултатът от дермабразиото е много нежна и розова кожа, а тенът се изравнява до няколко месеца. Омазняването на кожата и защитата от слънце са много важни след процедурата.

Лазерно лечение

Това е един от най-ефективните методи за премахване на бръчки и фини линии. Разбира се, важно е да се използва качествено медицинско оборудване цени, за да се постигнат максимални резултати. Лазерното лечение стимулира образуването на нов колаген, което води до подобряване структурата и релефа на кожата, намаляване на фините линии и бръчките. За по-добър ефект са необходими повече от четири процедури.

Химически пилинг

Процедурата представлява нанасяне на една или няколко органични киселини с различна сила върху кожата. По този начин се предизвиква безопасно елиминиране на повърхностните епидермални слоеве на кожата и възможно действие върху по-дълбоките структури на дермата. Необходими са няколко процедури, за да се постигне добър ефект, а за възстановяването са нужни няколко дни.

Интрадермална кислородна терапия

Това е мезотерапия, за която не се използват игли. Интрадермалното проникване става чрез струя кислород под високо налягане, хидратиране с 95% чиста хиалуронова киселина и комплекс от множество витамини. Така се достигат дълбоките слоеве на кожата и се пренасят активни съставки, които противодействат на стареенето. След процедурата кожата е охладена и успокоена, а странични ефекти не се наблюдават.

Дермални филъри

Най-популярните дермални филъри са тези с хиалуронова киселина. Те действат около година след поставянето им, а видът на лицето изглежда съвсем естествен. Процедурата е лека и бърза, но е важно да се направи при доказан специалист в областта, за да се избегне некачественото поставяне на филърите, което може да доведе до алергична реакция, появата на хематоми и подутини заради преместване на част от продукта в друга област на лицето.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари