понеделник, 2 авг 2021 г. 11:27 ч.

Ппатриотично пътуване

Доктор организира патриотично пътуване с локомотива „Баба Меца“

Blife.bg

Доктор организира патриотично пътуване с локомотива „Баба Меца“

Доктор Андрей Маринков и сдружение „Обединени Балкани“ организират патриотично пътуване този уикенд под наслов „Не се гаси, туй що не гасне“.

Любимият лекар на община Своге ще потопи гостите в приключение, тръгвайки на 7 август с локомотива „Баба Меца“ по стъпките на дядо Вазов из дефилето, съчетаващо красоти и богата програма, а на 8-ми август ще се състои всенародно веселие и курбан в село Лесковдол. Атракционното пътуване ще започне от Централна гара в София със стартов час от 8:10, а за всеки, който иска да се присъедини, трябва да го направи най-късно до 9:10 сутринта, когато ще потегли самият влак.

Той ще мине през гарите Курило, Реброво, Своге, Лакатник, Мездра. Гостите на това приключение ги очаква и богата фолклорна програма с уастието на певчески и танцови състави от Дефилето и литератулно-музикални програми на самодейни състави към читалищата „Народна култура 1954“ и „Искра 1928“, танцова школа Шопите, народните творци Филип Синапов и Мария Иванова. Артистите ще пресъздадат образите на героите от Дефилето - Иван Вазов, Дядо Йоцо и Баба Илийца. А на 8 август от 13 часа в с. Лесковдол ще бъде открит и паметен исторически знак. Специални гости на събитието ще бъдат деца от Република Северна Македония. За връзка с доктор Андрей Маринков – 0887828588.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари