четвъртък, 23 сеп 2021 г. 10:37 ч.

От първо лице

Д-р Йовко Червенков: Жените на високи токчета са най-честите ми пациенти

Blife.bg

Д-р Йовко Червенков: Жените на високи токчета са най-честите ми пациенти

Жените на високи токчета винаги се консултират с Д-р Йовко Червенков

Всичко научено навън, прилагам в България, казва д-р Червенков

Моля, представете се на нашите читатели...

Здравейте, казвам се Йовко Червенков. По професия съм ортопед-травматолог. Занимавам се с почти цялата гама от проблемите в нашата специалност, но в над 70% от времето си прекарвам в първия за България център за естетична и реконструктивна хирургия на ходилото и глезена.

Да поговорим за високите токчета и приноса им към някои недостатъци при жените...

Високите токчета са красив и елегантен аксесоар, но и не по-малко опасни за ходилата на дамите. На първо място е неестествената позиция на предната част на ходилото-тесни върхове и твърди материи, неподлежащи на разпъване. Следвани от повдигането на петата, дори и само с няколко санитиметра, концентрира цялото натоварване във вече принудително събраните пръсти. Всичко това гарнирано с женска упоритост и възможност за толериране на болка часове наред води до рискове за придобиване на деформации у дамите.
Да не говорим за възможните травми по сухожилията стабилизиращи глезена. Да, травми възникват и при ниски обувки, но зоните на натоварване на елегантните обувки правят обувките с висок ток доста по-травматични.
Съветът ми към дамите е да не ни лишават от елегантността на високите си обувки, но все пак да внимават и след носене да има период на покой и възстановяване на ходилата.

Каква е спецификата на Вашата работа, като ортопед- травматолог?

Аз работя предимно с вродени и придобити , естетични и функционални деформации в ходилото и глезена. Занимавам се и с ендопротезиране на големи стави, като се стремя да ползвам най-модерните и най-щадящите методи и подходи.
За деформации в ходилата жените са няколко пъти по-рискови. Като това е свързано с по-халтавите и нестабилни стави при тях.

С Илиана Беновска и Йонко Мермерски на парти

Какво мислите за семейството, децата, тяхното възпитаване и израстване?

Семейството, начина на живот, хобита, спортове всичко това безспорно участва във формирането на характера на децата. Аз лично мисля, че децата трябва да спортуват, да изграждат висока двигателна култура и спортен хъс. Няма как родителите да предпазят децата си на сто процента. Опита, които придобиваме с времето , се натрупва от грешки. Малките и подрастващи не правят изключение. Важно е да ги подкрепяме! И когато паднат , да им помогнем бързо да се изправят.

Вие бяхте избран за почетен председател на конкурса Певец на годината. С какви чувства подходихте към това?

Да! Имах удоволствието и честта да съм почетен председател на Организационния комитет на престижните награди Певец на годината. Много е трудно да остана безпристрастен, но все пак давам всичко от себе си за да оценя изпълнителите! А да не коментираме, че всички участници заслужават наградата. Но както във всяко състезание -победителят е само един.

Заедно с Ники Кънчев, Бони, Кали и стилиста Маури Пироло на Певец на годината

Пътувате по света, но винаги се завръщате и работите в България...

 

Старая се да давам всичко на което съм способен. Искам винаги пациентите ми да са доволни.В чужбина ходя на различни курсове и семинари. Всичко видяно там се стремя да включвам в работата ми и да го прилагам в България. Винаги ме е привличала идеята да живея и работя на различни прекрасни места, но само след седмица там вече изпитвам носталгия. Роднините ми, приятели и познати са тук.

 

Д-р Червенков съпредседател на мис Лято в компанията на Мая Хътчинс и д-р Смилен Смилов

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Знаещ - 22:58, 23 сеп

    Доктор Червенков да не си прави грешна реклама и да не лъже хората! Въртеше се покрай Д-р Димитър Стаматов - единствения хирург практикуващ истинска миниинвазивна, естетична и реконструктивна хирургия на ходилото и глезена! Той обучаваше този лекар, но с мързела си и ниската си медицинска култура, той доказа, че не заслужава. Сега се прави на знаещ и известен, но е кръгла нула без Д-р Стаматов! Дори оперира Ана Костова - управителя на мединския цеърър, в които работи, но жената е в окаяно състояние с голяма инфекция и проблеми. Самозванец, без покритие, не се залъгвайте. За хомосексуалността му не коментирам. Срам....

Напиши коментар

Коментари