четвъртък, 11 мар 2010 г. 16:34 ч.

Обичайните заподозрени

Кои са българските милионери със сметки в швейцарски банки

Blife.bg

Кои са българските милионери със сметки в швейцарски банки

Бившият СДС-лидер Пламен Юруков и президентският спонсор Людмил Стойков фигурирали сред БГ-милионерите в тайния немски диск на богаташи със сметки в швейцарски банки.

Това пише в последния си брой в. „Уикенд", като се позовава на сигурен източник. Според публикацията, Юруков натрупал пари в швейцарски банки отпреди 2008 г. Екслидерът на СДС е бизнесмен от 1994 г. Именно тогава той основава първата си фирма за търговия и внос на сурово кафе и ядки „Балкам", а по-късно става популярен и с марката на „Спетема кафе". Миналата година Юруков предизвика обществен скандал, защото опита да спре участието на СДС на парламентарните избори чрез съдебни спънки около регистрацията на партията, начело вече с Мартин Димитров.

Дори и името на Юруков да присъства в диска, то това не означава автоматично, че е прегрешил.

Бившият „син" лидер вече е проверяван от данъчните, но до момента не е известно дали е укривал данъци със сметки в швейцарски банки. Според „Уикенд" Юруков не е единственият политик в списъка на БГ-милионери в Швейцария, но засега други имена не са публично известни.

Макар и не политик обаче, в списъка присъствало името на видния бизнесмен и президентски спонсор Людмил Стойков.

Стойков в момента е подсъдим у нас за пране на 7,5 млн. евро,

които са източени от САПАРД. Срещу името му в диска имало информация, че е с най-тлъсти сметки в банки в Швейцария и Люксембург, а сумите били общо около 4 млн. евро. Заедно със Стойков, сметки в швейцарска банка имал и Марио Николов. Бизнесменът, който пък е сред спонсорите на БСП, е подсъдим заедно със Стойков за прането на пари, а отделно срещу него тече и дело за източването на САПАРД.

Пред BNews Николов отрече да има каквито и да е сметки в Швейцария. Според него, появата на името му е нова атака срещу него

 Още по темата може да прочетете в Bnews.

 

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • не бойте се - 00:43, 26 мар

    въз основа на "тайни доказателства-анонимен свидетел и скрита информация"ще му видят сметката.Наши са и Всички знакови фигури от СДС ,които единствени отговарят по всички направления за комисиите в парламента и ДАНС.Така,че...да го духа и той и Валери Симеонов/горкия,колко е честен и се прави на свестен/и другите

Напиши коментар

Коментари