петък, 6 май 2011 г. 13:37 ч.

Без фалш

Светльо Добрев: Голотата не е проблем

Десислава Пътева, Bnews

Светльо Добрев: Голотата не е проблем

Светослав Добрев е един от най-добрите актьори на Младежкия театър "Николай Бинев". Ако не си падате по постановки, неминуемо сте чували гласа му от синия екран, тъй като често се случва да прави дублажи. Възможно е да сте го гледали и в сериалите "Той и тя", "Клиника на петия етаж" и др.

Светльо Добрев е един от актьорите в емблематичното представление "Страхотни момчета", в което героите свалят всички дрехи и задръжки.

Щом събличането е свързано с изкуството, то не представлява чак такъв проблем. Професията на актьора е такава, че можем да кажем и да направим неща, които иначе в живота си едва ли бихме направили.

"Аз съм доста притеснителен на тази тема, въпреки че съм нудист", споделя свенливо Добрев.  

По думите му любимата роля на актьора е всяка следваща и всяка една от тях е направена с много любов и страшно много работа. Добрев е имал честта да работи по представлението "12 нощ" заедно с покойния проф. Крикор Азарян. 

"За професора може да се говори безкрайно. Това е една от най-харизматичните личности, които  аз съм срещал",

отсича актьорът и допълва, че изказванията на великия режисьор винаги е трябвало да се четат между редовете. Това е човекът, който е успяват да накара актьорите да се чувстват съпричастни с пиесата и да творят заедно с драматурга.

Според Добрев най-ценният урок, който е научил от проф. Азарян е, че

никога нищо не е достатъчно, но всяко стъпване на сцената е възможност да развиеш онова, което си създал.

По думите му е чудесно, че има български сериали, тъй като доскоро е имало огромен вакуум в снимането на българско кино. Сериалите не могат да запълнят тази ниша, но са една добра посока, тъй като се снимат професионално и са конкурентно способни.

"Струва ми се, че от време на време те обслужват зрителя, но от това не може да се избяга", натъртва Добрев, но споделя, че наскоро са се появили филми, които не бива да бъдат пренебрегвани - "Стъпки в пясъка", "Кецове" и TILT.

За младите, които тепърва мислят да се захващат с театъра,

Добрев разкри, че се обричат на най-тежката, смислена и неплатена работа,

но не трябва да приемат това като изява на собствената си личност, а като мисия да дават на другите.

Подробности във видеоматериала на BNews!

 

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари