вторник, 10 яну 2012 г. 17:00 ч.

Златни мигове

Триметров алигатор в юбилеен спектакъл на цирка

Blife.bg

Триметров алигатор в юбилеен спектакъл на цирка

Снимка: „Сан прадакшън“

Юбилеен спектакъл по случай 115 години от създаването на българския цирк ще изнесе Софийският цирк на сцена.

През 1897 г. е създадена първата професионална циркова трупа в България – „Българско знаме“ от Петър Панайотов. На това събитие е посветена новата програма, реализирана съвместно с цирк „Ориент“, собственост на Кети и Цветан Димитрови. Момчетата от дуо „Атлас“, които бяха звездите в коледния цирк, ще участват в още няколко представления преди да заминат за Лас Вегас.

„Антипод“ се нарича номерът на Корнелия Банкова – тя ще жонглира с крака.

Симеон Банков ще лети на въздушен трапец, а кристалбаланс ще видим от Симеон Симеонов. Артистът ще е качен на 5-метрова стълба, в устата му ще има нож, на чието острие ще закрепи сабя, а върху нея – ваза с цвета.

Ади Митева ще разкрие тайните на Жената каучук.

Заради юбилейното представление ще видим и една от ветеранките на българския цирк – Стела Кондова от прочутата циркова фамилия. Тя ще рискува живота си като на своята достолепна възраст ще ходи със завързани очи върху тел.

За най-малките любители на цирковото изкуство е готов номерът с 3-метровия алигатор, най-големият на Балканския полуостров. Гигантска костенурка, две породи щрауси, носато мече, огромни кралски пудели, мини шотландски понита и перуански лами ще дефилират на манежа. Кенгуру пък ще подскача в джунглата с Тарзан.

Юбилейният спектакъл „115 години български цирк“ ще бъде открит с документален филм на режисьора Силвестър Лолов със златните мигове от родния цирк през годините. Водещ отново е Драгомир Драганов.

Премиерата ще е на 14 януари 2012 от 16 ч.

Спектаклите са всяка събота и неделя от 11 ч и от 16 ч. Софийският цирк на сцена се намира в читалище „Цар Борис Трети“ (бивше „Валентин Андреев“) в градинката до жп гарата.

 

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари