петък, 12 фев 2010 г. 14:45 ч.

На 100%: Джако е убит

Докладът от аутопсията

Blife.bg

Докладът от аутопсията

Следователят по делото на Майкъл Джексън разкри доклада за аутопсията на Краля на попа, от който става ясно, че е е бил убит. 51 страници разкриват допълнителни детайли, потвърждаващи заключението от август м.г., че певецът е умрял от натравяне с пропофол.

Както се разбра, личният лекар на Джако - д-р Конрад Мъри, му е дал лекарството по негова молба като сънотворно. Според нает от следователя анестиозиолог, няма данни за употребата на силния анестетик като лек срещу безсънието. Специалисти по случая обясняват, че това лекарство не се използва за домашна употреба, освен в случай на наркозависимост или друга злоупотреба.

Според доклада „кожата по скалпа на пациента има светли и тъмни пигменти". Забелязва се, че косата му е свързана с перука. Джексън страдаше от постоянна загуба на косата, след като получи изгаряния по време на рекламна кампания през 1994.

В деня на смъртта си Джако е тежал 68 килограма и е бил висок  175 сантиметра. Предната част на главата му - от линията на косата му, е била татуирана с тъмно мастило. Веждите и границите на клепачите му също са били  с постоянни очертания. Имал е и розова татуировка около устните си (Няма да лъжем, направо си е приличал на езически тотем или още по-вероятно - на египетска мумия от времето на Второто царство.)

В доклада са отбелязани и няколко счупени ребра, но се предполага, че са в резултат от опитите на парамедиците да му направят изкуствено дишане. Аутопсията показва, че левият бял дроб на Джако е бил засегнат от „широкоразпространено хронично възпаление на белите дробове" , което има неблагоприятен ефект върху здравето, но не е пряка причина за смъртта.

Консултантът по случая добави, че профол може бъде предписван само от специалист, който има опит с подобен тип лекарства, а Мъри е кардиолог. Става ясно, че при упoтребата на медикамента е задължително допълнителното набавяне на  кислород за организма. Около леглото на Джексън са намерени множество опаковки от опасното вещество и други лекарства. Консултантите по случая съобщават, че използваният флакон пропофол трябва да бъде изхвърлен шест часа след отварянето, за да се избегне евентуална бактериална зараза.

В трупа на Джако са установени нива на опасния медикамент, колкото за сериозна операция. Ако приемем, че самият живот на звездата е бил "сериозна операция", нещата се връзват...

 

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари