петък, 27 сеп 2013 г. 15:52 ч.

Тихомълком

Промени в регламента на Мис Свят намаляват шансовете на Нанси

Blife.bg

Промени в регламента на Мис Свят намаляват шансовете на Нанси

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Малко преди финала на "Мис Свят" организаторите промениха правилата без предупреждение. Организаторите решиха гласовете за любимка на публиката да не бъдат зачитани при раздаването на точки на всяка от миските в основната част на конкурса.

Това решение драстично намалява шансовете на родната претендентка за короната – Нанси Карабойчева, която от самото начало на конкурса беше на челната позиция в гласуването „Изборът на хората" на всичките три сайта, официално поддържани от „Мис Свят". По регламент беше предвидено това да й донесе допълнителни точки за крайното класиране и да й даде реален шанс за короната.

Преди 2 дни обаче организаторите внезапно са се отметнали и заявили, че журито няма да взима предвид едномесечното гласуване на публиката. Ще важат само гласовете, подадени през специална програма, която може да се тегли само със смартфон, при което всяко гласуване струва 1,60 лв.

Поддръжниците на нашето момиче, които са подкрепяли Нанси през изминалия месец, негодуват в социалните мрежи и са крайно разочаровани от обрата, който ощетява България в състезанието: "Истината започва да прозира. Никой няма да пусне България дори да има шанс да спечели „Мис Свят"".

Целият щаб на „Мис България" е скандализиран, защото промяната е направена тихомълком, очевидно в опит представителките на по-богати страни да излязат по-напред в класирането.

На вчерашния кръг „Топ модел", в който момичетата дефилираха с официални тоалети, тя не попадна сред първите 10, макар че се представи изключително добре. Запознати издават, че изборът на Топ Моделите няма нищо общо със спечелването на самия конкурс. "Измежду десетте финалистки ще се избере само следващия Топ Модел. А Мис Свят ще бъде избрана от всички кандидатки", разясняват специалистите. Просто десетте Топ Модела получават точки, които имат роля в крайното класиране за короната на световната красавица, пише Стандарт.

Нанси сега е 6-та във временното класиране на „Мис Свят", но предстоят още няколко кръга до финала, който е утре, събота, 28.09.2013.

„Това са най-важните кръгове, не се знае какво ще стане в тях", обясниха от екипа й.

Въпреки неприятния развой, всеки може да даде своя глас за българския чар на http://www.pageantology.net/

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари