вторник, 12 ное 2013 г. 11:55 ч.

Шефката на Мис Силикон

Не набутваме силикона си в лицата на хората /видео/

Надежда Стоянова
Сн. Булфото

Тези дни конкурсът "Мис Силикон" отпразнува своята пета годишнина. По този повод ще ви срещнем с неговата организаторка Мариана Маринова, "Мисис България 2007".

Организаторката на "Мис Силикон" - Мариана Маринова, решила да се захване с конкурса, след като се прибрала от Венецуела преди време.

"Върнах се изключително заредена от готините хора там, които са освободени, не се притесняват от нищо, не ги е срам да кажат кои са, къде са, какво са, защо са, не се притесняват от това дали имат една-петнайсет или двайсет корекции. Аз реших, че можем да пробваме тази смела идея тук, където балканският нрав е нещо, което ни погубва по принцип. Оказа се, че и в България има хора, които са отворени към новите идеи", сподели тя пред камерата на BLife.

За пет години успяха да покажат много неща, да си докарат много критики, но и да спечелят много приятели. Доказателство за последното е фактът, че винаги се намират хора, които да им помагат в различни инициативи.

"Имаме идея да направим едно златно издание "Мис Силикон", където да класираме досегашните победителки и хората ще могат да изберат коя е "Мис Силикон The Gold". "Мис Силикон 2014" се надявам да бъде още по-провокативен и според мен е крайно време вече освен в шоуто, хората да успеят да вникнат в това, че "Мис Силикон" е конкурс с идея.

Ние винаги имаме благотворителна кауза, за която се борим през годините. Досега сме подкрепяли борбата на момичетата, които пострадаха по време на лошите импланти, също така направихме проект "Да кажем "Не" на дискриминацията" с участието на Джулиана Джейма в конкурса", обясни още блондинката.

Последната им благородна акция са едни тениски, за направата на които Мариана, Гери Райчевска и още няколко от момичетата "подарили" лицата си и части от телата си. Половината от средствата, събрани от тези дрехи, ще бъдат дарени на инициативата "Коледни ангели", която е посветена на студенти в неравностойно положение.

"С парите ние ще им помогнем да закупят материали, учебни помагала, да си платят част от таксите за университетите, за да могат да учат и да се развиват. Всъщност провокативните миски винаги са искали чрез този комерс да прокарат някакви по-социални идеи. За съжаление, никой тук не успява да вникне в сериозните идеи, защото повечето хора гледат на нас само като на провокативни миски", коментира Мариана пред камерата на BLife.

Мариана признава, че през годините миските доста се променили като поведение.

"Ето тази година се осмелиха да се съблекат, което беше супер изненада за мен, защото аз никога не ги провокирам да си свалят горнищата. Знам каква е публиката и знам как би реагирала тя на такова нещо.

Ние не мятаме силикон наляво и надясно, не искаме да го набутваме в лицата на хората. Тук се появяват малките момичета, които искат за бала си бюст и всякакви извратени истории. Ние искаме да кажем, че не е лошо, когато си достигнал до едно ниво лично върху себе си, да поработиш и върху физиката си. В никакъв случай не искаме да накараме 16, 17 и 18-годишни момичета да си слагат силикон къде ли не. Не е това нашата идея", обясни Маринова.

Не набутваме силикона си в лицата на хората /видео/


BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари