вторник, 4 фев 2014 г. 13:42 ч.

Грандамата

Стоянка на колене пред публиката

Blife.bg

Стоянка на колене пред публиката

Сн. Булфото

Неповторимата актриса коленичи пред публиката след края на представлението "Столетие мое", с което тя отпразнува 92-рия си рожден ден в неделя, късно вечерта.

Залата на Сатиричния театър "Алеко Константинов" се пукаше по шевовете от възторжените почитатели на грандамата на българския театър, които я обсипаха с цветя и пожелания за дълъг живот.

Актрисата изкара пиесата предимно на инвалидна количка, но след края й стана, затанцува под френетичните аплодисменти и дори направи везна. После се поклони до земята като малко момиченце, а в залата не остана нито едно сухо око. Публиката плачеше и ръкопляскаше, докато Стояна й се обясняваше в любов и благодареше за подкрепата. Усмихнатата рожденичка духна и свещите на сметанова торта на сцената, които бяха само две. "Явно искат да започна и второ столетие.", пошегува се Мутафова.

Преди да излезе на сцената на Сатиричния театър, тя гостува при Росен Петров и кашля дълго време заради неизлекувана настинка. Щом се превъплъти в ролята на героинята си Малу, която празнува вековен юбилей, Стоянка изведнъж оздравя, очите й заблестяха, а осанката й се изправи, установиха зрители в залата.

Празнуването на 92-рия рожден ден на театралната фурия ще продължи в Сатирата в средата на месеца. Тогава Мутафова ще играе мадам Буланже, която върти публичен дом, в спектакъл от Юрий Дачев по произведението на Илф и Петров "Златният телец". Тя ще отбележи празника си и на сцената на Младежкия дом в Шумен. Там на 5 февруари тя ще играе в култовия спектакъл "Госпожа Стихийно бедствие". Това ще е 800-но юбилейно представление на комедията по Алдо Николай.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари