петък, 11 апр 2014 г. 10:22 ч.

Разголване

Кърджилова - жена на честта в "Йерма" /снимки/

Blife.bg

Кърджилова - жена на честта в "Йерма" /снимки/

Една жена, испанска селянка от 30-те години на ХХ век, не иска много от живота - да роди дете на човека, за когото са я омъжили насила. Ала няма нито сила да го убеди, че за целта за нужни две тела, нито крака, съгласни да избягат.

Радина Кърджилова се възнася гола към небето, след като опитва всичко възможно, за да се сдобие с рожба. Това се случва в последните секунди от премиерния спектакъл на Диана Добрева "Йерма" в театъра на Армията.

Кърджилова започва да се изкачва по стълба към небето и потъва в тъмнина. Драматичната сцена е кулминация на трагичните събития, които се развихрят в тази толкова мрачна испанска драма на Федерико Гарсия Лорка.


Нейната Йерма също като другата героиня на Радина - Сиана от "Стъклен дом", преминава през ада в желанието си да има дете. След като това не се случва, почти полудяла, тя посяга на мъжа си (Веселин Анчев), убива го и след това умира от мъка. С чисто испанско понятие за чест, Йерма е готова да понесе клюките и одумването на останалите жени, че е безплодна. Да стои заключена в дома си под зоркото наблюдение на зълвите си, но не и да се поддаде на изкушението и да изневери на съпруга си.
С ролята на Йерма Радина продължава да гради достоверно и с много артистизъм образа на страстно обичащата жена, чиято любов е разбита. Такива бяха нейните героини в театралната версия на "Декамерон" и в "Ромео и Жулиета".

Новият спектакъл "Йерма" е изключително красива визуална изповед на жените, които копнеят за майчинство.BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Omnya - 09:45, 9 окт

    Now we know who the seilbnse one is here. Great post!

  • Paul - 20:07, 25 сеп

    You mean I don't have to pay for expert advice like this any?erom!

Напиши коментар

Коментари