петък, 11 апр 2014 г. 13:31 ч.

Валар Моргулис

Велико Търново посреща Трона с духов оркестър /снимки/

Blife.bg

Велико Търново посреща Трона с духов оркестър /снимки/

Саундтракът от "Игра на тронове" ще звучи между стените на Царевец довечера. На фона на осветената крепост, Тронът ще бъде посрещнат от общинския Духов оркестър, който от месец подготвя собствен аранжимент на музиката от сериала на НВО.

 

Турнето на Престола от фентъзи драмата на HBO Game of Thrones започва от старопрестолния български град Велико Търново, където общинският Духов оркестър е подготвил специален римейк на откриващата музикална тема.

Реквизитът, който тежи над 100 килограма и е висок цели 2 метра, ще бъде позициониран в подножието на крепостта през уикенда. Изработен в САЩ и пребиваващ в Будапеща, където е седалището на HBO за Източна Европа, Тронът идва в България за първи път, придружен от строга охрана.

Автентичният трофей, символ на доминацията на Кралски чертог в сериала, ще продължи обиколката си в Бургас (15-16), Варна (20-21), Пловдив (23-24 април) и ще финишира в София (26-27 април).

Достъпът за снимки с Трона е напълно безплатен, а един от публикувалите кадър във Фейсбук страницата на HBO ще спечели пътуване до източноевропейското издание на ComicCon в Румъния.

Четвъртият сезон на епоса по романите на Джордж Р. Р. Мартин стартира на 6 април и се превърна в най-рейтинговото шоу за HBO след финала на "Семейство Сопрано" през 2007 година. Търговският успех накара шефа на филмовия канал Майкъл Ломбардо да поднови сагата за пети и шести сезон.

Посланието на 4-ти сезон е "Всички са смъртни" (или Valar Morghulis, което на специално създадения за филма език звучи като "Валар Моргулис"). Борбата за Трона продължава още по-ожесточена, а тайнствените думи и мистичният триок черен гарван са сред символите на новия сезон.

Според легендата, Железният трон е направен от мечовете на враговете, които са се предали. 59 дни са били необходими, за да може от хилядите мечове да стане трон. Остриета и назъбени ръбове сочат във всяка посока и всяват страх у всеки, застанал пред него.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Hai - 08:50, 23 дек

    This site is like a cloasrosm, except I don't hate it. lol

  • Mahmoud - 14:40, 21 дек

    Phnmoeenal breakdown of the topic, you should write for me too!

  • Somjit - 20:46, 20 дек

    Your hotesny is like a beacon

Напиши коментар

Коментари