събота, 30 май 2015 г. 10:47 ч.

Триумф

Квазимодо на Врачански очарова публиката в Македония

Blife.bg

Квазимодо на Врачански очарова публиката в Македония

Сн. Театър София

Калин Врачански в ролята на Квазимодо от „Парижката Света Богородица” (по Виктор Юго) покори публиката в Македония.

Спектакълът на театър “София” имаше честта да открие Международния театрален фестивал МНТ Фест в Скопие на 27 май. Поради сложната си сценография – постановката на Лилия Абаджиева за първи път успя да гостува на друга сцена, и то в новата сграда на Македонския народен театър. Отзивите от впечатлената публика във Фейсбук гласяха: „Перфектно!!! Нямам думи! Все още съм под въздействието… Браво на всички! …и на прекрасната актьорска игра, костюми, грим, сценография, музика, много амбициозен проект!”

Фестивалът се провежда за втори път и се организира от Македонски народен театър, който отбеляза своята 70-та годишнина през 2014 с първото издание на фестивала. От 7 декември 2013 г. се помещава в нова сграда, чиито съвременни възможности позволиха спектакълът „Парижката Света Богородица“ за първи път да приеме покана за гостуване. Причината за досегашните откази на многобройни покани е сложността на спектакъла и специфичните изисквания към сцената, на която да се изиграе. Представлението е носител на награда ИКАР 2014 за „Майсторско техническо осъществяване”. Фестивалът ще продължи до 3 юли, като в тазгодишното издание участват театрални постановки от Унгария, Сърбия, Черна Гора, Турция и Грузия.


BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Rebeca - 09:45, 9 окт

    Taking the ovirveew, this post hits the spot

  • Marvin - 21:30, 8 окт

    That's 2 clever by half and 2x2 clever 4 me. Thknas!

  • David - 20:02, 25 сеп

    Thniikng like that is really amazing

Напиши коментар

Коментари