понеделник, 19 юни 2017 г. 12:42 ч.

Добро сърце

Актьорът Иван Юруков дари кръв във ВМА

Blife.bg

Актьорът Иван Юруков дари кръв във ВМА

Дарявайки кръв, даряваш живот!” – все повече хора осъзнават, че са реални притежатели на тази могъща сила.

Всяка година на 14 юни светът отбелязва Деня на кръводарителя и в тази връзка се организират различни кампании за популяризиране на безвъзмездното кръводаряване.

Някои определят този акт като магия, други приемат кръводаряването като дълг, а за трети това е лична мисия „Спаси живот”…

Сред кръводарителите в Центъра по трансфузионна хематология във ВМА, срещнахме и актьора Иван Юруков. Оказва се, че не за първи път дарява кръв. Всичко започнало в казармата – по задължение и заради голям гарнизонен отпуск. А сега – по собствено желание, защото е „здрав и знае, че така помага на някого”.

Има и друг, личен мотив. Като дете претърпял операция, наложило се да му преливат кръв… и така животът му е бил спасен. Години по-късно осъзнава, че и той може да го прави за другите…

„Кръвта се възстановява бързо, не е страшно. Освен това, сестрите винаги са много любезни и ти дават шоколад”, казва с усмивка актьорът и си тръгва.

А на нас ни оставя две неща – селфи за спомен и пример за човещина.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари