вторник, 7 сеп 2010 г. 00:41 ч.

Поощрение

Дядо Николай награди кмет за анти-гей политика

Blife.bg

Дядо Николай награди кмет за анти-гей политика

Кметът на Пазарджик Тодор Попов и прокурор Стефан Янев не разрешили провеждане на гей парад в града. Това се понравило на пловдивския митрополит Николай.

Доста нетрадиционна награда връчва в Деня на Съединението пловдивският митрополит Николай. Той ще удостои с най-високото отличие пазарджишкия прокурор Стефан Янев и кмета на Община Пазарджик за тяхното поведение при отстояването на християнските ценности, защитата на православната нравственост и морал, на светостта на брака, семейството и държавността.

Решението е взето по повод разразилата се дискусия около Пазарджик във връзка със скандалния чл. 14 от Наредбата за обществения ред, който

забранява публичната демонстрация на сексуална и друга ориентация на обществени места.

В официална позиция на Пловдивската митрополия се казва, че Епархийският съвет приема с недоумение и тревога публичните критики и порицания, на които са били подложени прокурор Стефан Янев и общинското ръководство на Пазарджик заради заетата от тях позиция във връзка с текста от Наредбата за обществения ред и

„отказа на местната община да разреши провеждане на гей парад в града".

Прокурор Стефан Янев и кметът на Пазарджик Тодор Попов ще бъдат удостоени с най-високото отличие на Пловдивската епархия - орден „Свети апостол Ерм". Церемонията ще се състои в катедралния храм „Успение на Света Богородица" в Пазарджик.

 

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари