петък, 16 сеп 2022 г. 12:18 ч.

Безплатна кампания

Илиян Царибродски: „SOS Locksmith“ успя да се превърне в институция!

Blife.bg

Илиян Царибродски: „SOS Locksmith“ успя да се превърне в институция!

„SOS Locksmith” стартира напълно безплатна кампания – предлагат напълно безплатни огледи и консултации на място.

Илиян Царибродски, собственик на фирма за ключарски услуги „SOS Locksmith“ - за историята на институцията в ключарските услуги.  Как от мазе в столичен квартал, успяват да станат най-добрата фирма на която столичаните се доверяват повече от 18 години -  при загубени и откраднати ключове, опити за влизане с взлом,  разказва собственика на фирмата – Илиян Царибродски в интервюто , което даде специално за нашият сайт.


 SOS Locksmith” стартира напълно безплатна кампания – предлагат напълно безплатни огледи и консултации на място. Всеки, искащ да разбере повече информация за защитата на своя дом, може да се свърже с тях, чрез сайта на фирмата, телефоните изписани в сайта или социалните мрежи. Подчертаваме, че кампанията е напълно безплатна и всеки може да се възползва.

 

 -Стартирате с малък ключарски магазин през 2008г.,а към днешна дата имате седем ателиета и един серзив за авто електроника, които обслужват денонощно столицата. Как дойде идеята за създаването на „SOS Locksmith” ?


   - Имахме семейна ключарска фирма. Започнах да работя там, като тръгнах от най-ниското ниво – чистех и подреждах. След пет години опит в тази сфера, придобих сериозна практика. Виждах в себе си идеи за развитието на този занаят-бизнес. След като предадох всичко постигнато в семейният “занаят “, на 16 годишния( тогава) си брат, аз и моят бъдещ бизнес партньор и бъдещ най-доверен и близък човек, решихме да превърнем идеите и мечтите си в занаята-бизнес в реалност. Началото беше трудно. Стартирахме в мазе в квартал „Лозенец“, като помещението ни бе 8 кв., а тоалетната - около 11 кв. и не можеше да се ползва от клиентите - капандурата беше по средата на мазето. Работехме аз, съдружника ми,  брат му и двамата ни братовчеди. След около шест месеца наехме и първите ни ключари които не бяха по роднинска връзка. И се създаде името SOS LOCKSMITH (отряд за бързо реагиране) - отключване на врати коли и сейфове  , до 40 минути във всяка една точка на София и околностите. Така стартира нашият бизнес.  Казвам бизнес, тъй като ние като фирма и структура  превърнахме занаята в такъв ! Ако преди клиентите се молеха на майсторите – занаятчии, да им обърнат внимание и да извършват дадена услуга, то ние въведохме едно от правилата на фирмата – да сме при вас до 40мин. ,както клиентите ни често казват : „По-бързи и от бърза помощ.“

 

-Мислили ли сте за откриване на ателиета и в други градове ?

   - Пробвали сме, дори преди години имахме няколко ателиета, извън столицата. Честно казано контрола е труден, качеството на обслужване пада. Затова сме се концентрирали само и единствено в столицата.

 

-Всеки ли може да стане ключар? Как се обучават бъдещите ключари? Какви са изискванията?

   - Да си ключар е страст . Всеки може да стане ключар, изискванията са прости : търпеливост, решителност, самоувереност, постоянство, отговорност, самонаблюдение и комуникативност. Ако притежавате по-горе изброените качества по много, то Вие сте готови да „скочите“ смело в занаята.  Работата е доходоносна, за нас работят много служители, които изхранват семействата си от доходите в нашата фирма. Но разбира се, ако искаме нещо още по-доходоносно може да станем банкери или пилоти на самолети.

 

Има ли почивен ден за един ключар?

    -Не, няма ! Ние не можем да предвидим кога и в колко часа човек има нужда от нас. Колко човека ще ни потърсят в 24:00ч. – също. Ако ги предвиждахме, със сигурност щяхме да имаме почивен ден, но уви – само тази способност ни липсва.

 

Масово населението в София живее в жилищни блокове и кооперации. Кой е главният проблем в защитата при вандалски прояви?

    -На всеки две години нашата аварийна дивизия ,прави анкета на хора  потърпевши след обир , най-честите отговори са :

1.Мисълта , че “Няма да се случи точно  на мен.“

2.“Няма какво да ми вземат”

3.“След ремонта , нямаше бюджет за заключваща система.“

Като за съвет бих дал, че ремонта винаги трябва да започва от вратата. Една крепост, винаги започва от вратата, нали така?!

 

При проблем с отварянето на вратата, налага ли се тя да се счупи или разбие?

   -В зависимост от възникналия проблем, тук бих казъл, че при трите най-чести ситуации, като : загубен ключ, блокирал механизъм и опит за взлом има голяма вероятност, за да отворим вратата, заключващият механизъм да бъде унищожен.

 

Статистика показва, че крадците влизат, най-често от прозорците, тъй като защитата там е по-слаба. Какво ще ни препоръчате, като защита за прозорци?

   -Това е точно така. Много от хората, забравят да направят защита  на прозорците си, като по този начин излагат жилището си на голяма опасност. Фирмата ни навлезе и в тази област като опит и знание през годините. Решението, което предлагаме на нашите клиенти са : секюрити обков, райбер-ключалка и закален стъклопакет.

 

Според вас най-скъпата защита ли е най-надеждната?

    -И „да“ и „не“ .  В  бизнеса със заключващите механизми , бих го сравнил като модния бизнес.

Не винаги най-скъпото е най-надеждно и не винаги най-евтиното е най-скапано!

 

Цените Ви са най-достъпните спрямо конкуренцията? За каква сума плаща клиента ?

   -Относно ценовия диапазон на услугите ни е конкурентен. Не мисля , че с евтина услуга ще предложим качество , затова ценово стоим “цена -качество“. Ако желаете , да се доверите на професионална фирма с повече от 18 години опит в бранша и компетентен ключар - експерт ,който няма да Ви подведе, ще застане зад думите и опита си бъдете сигурни, че може да разчитате изцяло на нас!

 

 

Стартирате напълно безплатна кампания. Ще разкажете ли малко повече за нея ?

   -Стартираме безплатна кампания, като фирмата ни предлага напълно безплатно огледи и консултации на място. Всеки, който иска да разбере повече за защитата на своя дом, може да се свърже с нас – чрез сайта на фирмата, телефоните изписани в сайта или социалните мрежи. Радваме се, че имаме тази възможност да помагаме на хората и да се грижим за тяхната защита и сигурност. Готови сме на момента да подменим заключващите системи с по-сигурни, а ако няма такива – да монтираме и инсталираме нови с цел по-голяма и сигурна защита за всеки дом.

 

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари