сряда, 18 яну 2023 г. 15:02 ч.

Добри дела

Мисис България Оксана Желяпова с благотворителен бал  

Blife.bg

Мисис България Оксана Желяпова с благотворителен бал

 

Носителката на титлата Мисис България Вселена Оксана Желяпова организира благотворителен бал посветен на бесарабските българи у нас

 „Целта ми е подпомагането и адаптацията на бесарабските българи в България, както и опазването на националните корени и културно наследство на цялата общност, която оства да живее извън пределите на България. Аз самата съм дошла от Молдова и знам за всички онези неща, които са от остра необходимост.“ сподели Желяпова пред „Телеграф“ .

Благотворителната инициатива е планирана за началото на пролетта, тя ще премине под формата на бал, на който ще бъдат набирани средства. Освен да подпомага общността на басарабските българи, идеята на събитието е да сплотява различните етнически групи, които живеят у нас. „България е много интересно място, тук живеят турци, еврей, арменци, роми и успяват да запазят етническия мир и баланс помежду си, което е много интересно“ добави още миската. По време на бала хубавицата има идея да представи музика, танци и културни традиции на различните етноси които живеят у нас. „ Ще се превърне като един много интересен етнически форум с благородна цел“ каза още тя.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари