вторник, 11 апр 2023 г. 15:18 ч.

Заслужено признание

Актьорът Петър Байков с номинация за наградата Полет в изкуството "Стоян Кмабарев 2023

Blife.bg

Актьорът Петър Байков с номинация за наградата Полет в изкуството "Стоян Кмабарев 2023

Любимецът на „Дисни“ може да вдъхне живот, сам, на цели 50 героя.

Младият и амбициозен актьор Петър Байков е победител в категория „Дублаж“ тази година на Фондация „Стоян Камбарев“, което автоматично го прави номиниран за най-чакания и елитен приз за млади творци в България - Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на култовия театрален режисьор Стоян Камбарев.

Петър Байков е филмов, театрален и озвучаващ актьор и инфлуенсър. Висшето си образование той получава в Лондон, където учи филмова и телевизионна продукция. През 2018 г. се връща в  България, за да следва актьорско майсторство в Нов Български Университет в класа на проф. Цветана Манева и доц. Снежина Петрова. Своят телевизионен дебют прави в „България търси талант“, стигайки до финал. През 2020 г. създава онлайн поредицата „С гласа на Петър Байков“, където озвучава откъси от различни филми. През 2019 г. е избран от „Дисни“ да озвучава Принц Филип в дублажа на „Господарка на злото 2“, а през 2021 г. Байков озвучава всички 45 роли в мюзикъла на Дисни – „Мери Попинз се завръща“, като за първи път изпява с гласа си и всички песни на български език като част от своя студентски дипломен проект по актьорско майсторство в НБУ.  През 2022 г. Байков озвучава всички 50 роли в „Пътешественикът: С Гласа на Петър Байков“. Същата година озвучава всички роли в „Снежанка“.
За Петър съпреживяването на приказните истории, вълшебството и уроците, които носят, предавайки ги на хората с любов и вдъхновение, този обмен на енергия, за него е изкуство.

Ето и останалите четирима победители в различните области на изкуството през 2023 година, номинирани за Наградата за Полет в Изкуството. Тези изумителни артисти са нашето бъдеще: художникът Думисани Карамански, младата надежда на българското кино Елеонора Иванова, първият български бандонеонист Стоян Караиванов и поетесата добротворец Лилия Йовнова.

Пет номинации, един носител на мечтаната награда! Големият победител ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3 000 лв! Най-важното е, че не само той, но и останалите четирима ще получат сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни арт-проекти и ще станат част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“, която дава криле и сбъдва  мечтите на младите и талантливите.

Кой ще спечели Наградата за Полет в Изкуството, определя жури, в което влизат членовете на Фондацията начело с Председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация „Стоян Камбарев” ще се състои на 24-и април в JOY Station. Именно тогава на живо публиката за пети път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет).

3-ма млади кинорежисьори, селектирани от престижно международно жури от Холивуд, Великобритания, Италия и България ще заснемат и монтират 5 минутен игрален филм само за 5 дни. Финалисти тази година са Виктория Павлова, Мартина Троанска и Румен Русев. Един от тях ще грабне авторска статуетка и 10 000 лв. за следващия си филм, след гласуване на живо от всички гости на Церемонията.

Водещ на Галата отново ще бъде Ники Кънчев, а публиката ще се наслади на класно шоу - кино, музика и незабравими емоции!

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев се осъществява с подкрепата на Министерството на Културата и Столична Община, официалното партньорство на УниКредит Булбанк, Бон Марин, РИСК Инженеринг и Разсадник НАНОВСКИ и приятелството на IDEAcomm, Косанин Парк и Технополис.

Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари