четвъртък, 4 май 2023 г. 10:13 ч.

Какво определя да изглеждаме модерно?

Blife.bg

Какво определя да изглеждаме модерно?

Разбери кои са факторите, които влияят върху модата

 

Модата по природа е динамична и преходна култура, която продължава да се променя във времето и пространството. Всъщност, ако говорим за постоянното, едва ли има нещо на планетата Земя, което да има такова свойство, всичко се променя. Тъй като човешкият ум също е част от тази планета, той също търси промени по отношение на мястото на живеене, храната и разбира се облеклото или модата. Хората искат да имат нови стилове и нова мода.

Фактори, които влияят върху модата

Човешката природа, разбира се, е една от най-важните причини за промяна на модата, тъй като тя винаги изисква нови и модерни продукти. Но заедно с него, следните са някои други важни фактори, които влияят на модата:

1. Психологически фактор

2. Социален фактор

3. Икономически фактор

4. Културен фактор

  • Психологически фактор

Психологическият фактор е важен  -той влияе на човек да следва тенденция или мпък да я загърби. С други думи, всички следват дънките и ризата, но един човек предпочита да носи пижама.

Социалният фактор е един от тези, които влияят често и широко върху модата. Областта му е доста широка и включва  например място на живеене , образователен и културен произход, статус в обществото, пол, професия и, разбира се, поводи.

  • Икономически фактор

Интересното е, че модата е един от показателите, който отразява финансовото състояние на човек в неговото общество и икономическото състояние на страната в целия свят. Така че, ако една страна е богата и развита, модата в тази страна ще бъде луксозна. 

  • Културен фактор

Всяко общество има своя собствена култура; следователно не само модата влияе върху културата, но по-скоро културата също влияе върху модата обратно.

Какво друго оказва влияние на избора ни?

-Влияние на знаменитостите: повечето от младежите в обществото лесно се влияят от филмови звезди, спортисти, музиканти и други видове знаменитости. Всъщност стилът на обличане, ходене, говорене и външен вид на тези знаменитости са много важни фактори, които влияят особено на младите хора и те търсят същите дизайни и марки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Технологичен напредък: технологията не само помогна на изследователи и учени да изследват нови неща, но също така повлия на модните дизайнери. Използвайки технологията, модните дизайнери създават дизайни виртуално и след това решават дали си струва да ги материализират или не.

Как да определим своя стил?

Намирането на вашия стил на обличане може да бъде объркващо до голяма степен, защото списанията предлагат комбинации от най-новите трендове на модата, но те не винаги са практични за работа или за спортуване. Необходимо е да знаете стиловите си предпочитания и как да изградите „стилова история“. Предпочитате ли класиката, hugo на answear.bg например е чудесен вариант за начало.

Познаването на вашата модна личност може да ви помогне да изградите гардероб, който улеснява пазаруването, планирането и организирането. Ако мате интерес относно материята, кройката, стиловете, аксесоарите, прическите и грима за всяка модна личност, ще вземате решения за изграждане на стила, който искате, без усилие, когато го искате, за подходящата ситуация. Знанието ще ви спести време и пари, губени за дрехи, които купувате, но никога не носите.

Интересното е, че предпочитанията на хората по целия свят попадат в около 7-8 основни личностни стила. Обикновено клоните към един доминиращ стил и може би един или два вторични стила. Изберете един типичен стил за работа например и разнообразете външния вид с цвят и аксесоари.

 

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари