четвъртък, 29 фев 2024 г. 12:34 ч.

Най-голямата зала за катерене на Балканите отваря врати в София (СНИМКИ)

Blife.bg

Най-голямата зала за катерене на Балканите отваря врати в София (СНИМКИ)

На 28 февруари (сряда) от 17:00 часа ще бъдe открита най-голямата зала за катерене на Балканите - многофункционална спортна зала за катерене и тренировъчен център „БАЛКАН“ (balkanclimbing.com).

На 28 февруари (сряда) от 17:00 часа ще бъдe открита най-голямата зала за катерене на Балканите - многофункционална спортна зала за катерене и тренировъчен център „БАЛКАН“ (balkanclimbing.com).

На събитието са поканени всички представители на медиите, а посетителите ще могат да тестват съоръженията на 29 февруари, когато е обявен ден на отворените врати.

Гости на събитието ще бъдат Вицепремиерът и министър на външните работи на Република България г-жа Мария Габриел, ректори на водещи университети, ръководители на спортни катедри, спортни деятели и изявени личности в българския алпинизъм и катерене, международни федерации, представители на финансиращите институции и медиите.

Главна роля в откриването ще имат световните шампиони от националния ни отбор по спортно катерене Александра Тоткова и Николай Русев, които ще направят демонстрация на съоръженията, използвани от отбора като тренировъчен център, в който да развиват уменията си и да носят още по-високи постижения за България.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 29 февруари (четвъртък) зала „БАЛКАН“ обявява ден на отворените врати с възможност за тестване на съоръженията.

В деня на отворените врати, специален гост в залата ще бъде световноизвестният катерач Якоб Шуберт, който ще бъде в България, за да направи демонстрация на зала „Балкан“. Той е четирикратен световен шампион и три пъти носител на Световната купа по катерене. През август 2021 г. той спечели и бронз на Летните олимпийски игри в Токио. В деня на отворените врати, залата ще бъде отворена за всички, които искат да разгледат и тестват съоръженията от 7:30 до 23 часа.

За залата

Зала „БАЛКАН“ се намира в гр. София, на ул. „187-ма“ Nº9 (локалното платно на Софийски околовръстен път) и предлага неповторимо преживяване на всички любители на спортното катерене. Центърът разполага с над 3000 кв. м. катерачна площ; вътрешна и външна стена за катерене на въже с височина между 8 и 17 м и над 300 маршрута; близо 40 trublue аутобилея; специално обособена боулдър зона със 730 кв.м. катерачна площ и възможност за над 240 боулдър проблема, moonboard, kilterboard, threadwall и campus board; зона за деца; стена за скорост, покриваща стандартите на Международната федерация за спортно катерене; фитнес зона и др.

Програма

28 февруари - 17:00 часа - официално откриване
29 февруари - 7:30 - 23:00 часа - ден на отворените врати и среща с Якоб Шуберт
гр. София, ул. „187-ма“ Nº9

 

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари