петък, 11 ное 2022 г. 09:30 ч.

Премиера

Китай между културата и новите технологии в първия тематичен фестивал в София

Blife.bg

Китай между културата и новите технологии в първия тематичен фестивал в София

Институт Конфуций, София бе домакин на премиерното събитие, което събра почитатели на китайските култура, традиции и технологии от цял свят.

Институт Конфуций - София, в сътрудничество с дипломатическата напитка на Китай - Moutai, автомобилните компании Donfeng и Haval, както и мобилният гигант Huawei и в партньорство с Китайско посолство, организира събитие на тема „Дни на китайската култура и технологии”. Целта на събитието бе да предостави възможност на публиката да научи повече за Институт Конфуций - София, като се запознае с китайския език, технологии и култура, да разгледа института и да посети учебните зали. Десетките гости на Института от цял свят се запознаха с графика на курсовете и узнаха повече за бързото развитие и постиженията на Института през последните години.


“Надяваме се чрез това събитие Институт Конфуций да привлече интереса на повече хора, да подобри качеството на преподаване, да откликне по-добре на практическите нужди на хората, да стимулира приятелството между България и Китай и, не на последно място, да заздрави позициите си в България. В нашите учебни центрове китайски език изучават множество млади хора, част, от които вече са приети в престижни китайски университети. Добре дошли и останете в плен на китайските магия, дух, култура и традиции.“ – обяви в приветственото си слово директорът на Института от българска страна - Аксиния Колева.


Калиграфско шоу, шоу на чаеното изкуство и демонстрация на традиционно китайско облекло, Тай Чи Чуан демонстрация и шоу на фолклорния китайски музикален инструмент Xun, както и шоу с волани бяха само част от атракциите за гостите.


Приветствие към гостите отправиха и г-н Влад Гицоайка – представител на една от най-популярните марки байдзиу в света – Маутай, от страна на Чайна Мотор Къмпани - г-жа Петя Николова - Директор, както и г-н Борис Карпузов - Мениджър продажби, логистика и оригинално производително оборудване на иновативния китайски автомобилен гигант Donfeng. Гости и посетители се насладиха на прекрасна  китайска кухня, а всеки желаещ имаше възможността да се включи в премиерен тест драйв на мощните автомобили, произведени в Китай и представени за първи път в България.


За любителите на спортовете на открито бяха представени електрическите велосипеди Arrow Bike, на които се зарадваха най-младите посетители на Дните на китайската култура и технологии.


По традиция, като всеки празник на китайските обичаи бе отбелязан с наздравица Маутай. Импровизираният бар на мистериозното байдзиу се превърна в истинска атракция. Гости от Австрия, Германия, Великобритания, Холандия и България се насладиха на хитовите коктейли и знаменитите шотове чист китайски еликсир от напитката на дипломацията в Китай.
Байдзиу е вид спиртна напитки, произвеждана от сорго, отпреди повече от 2000 години. Сорго е вид житна култура, която издържа на засушаване и не съдържа глутен. Маутай (Moutai) е една от най-популярните марки байдзиу, носеща името на едноименното планинско градче Маотай в югозападен Китай, провинция Гуейджоу. Също така е националната гордост на Китай, както и символ на качество и престиж.

BLife.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BLife.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари